Kultūros laivas „Nemuno7“ tęsia nemokamą koncertų ciklą „Atviros tėkmės“

Liepos 14 ir 15 dienomis netradicinės muzikos mėgėjų laukia ritmingas ir galingas muzikinis savaitgalis Zapyškyje, kultūros laive „Nemuno7“. Ant laivo denio bus pristatyti trys išskirtiniai pulsuojančių ritmų, užburiančios perkusijos ir nenuspėjamos elektronikos projektai.

 Kultūros laivas „Nemuno7“.<br> G. Banaičio nuotr.
 Kultūros laivas „Nemuno7“.<br> G. Banaičio nuotr.
 Kultūros laivas „Nemuno7“.<br> G. Banaičio nuotr.
 Kultūros laivas „Nemuno7“.<br> G. Banaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-07-14 10:59

Liepos 14 d, 20:30 val. kultūros laivą įsups roko grupės „Bix“ narys, būgnininkas ir garso performansų kūrėjas Gintautas Gascevičius-Ginc bei novatoriškas, bebaimis, žanrų ribų nepaisantis duetas „Keista bjauri žuvis“.

Liepos 15 d., 11:30 val., vėlyvųjų pusryčių metu laivą užlies subtilūs ir šviesūs melodijų garsai: „Nemuno7“ scenoje skambės „Tamsaulės“ atmosferinė, lėta šokių muzika, garsų tėkmėje pinantis autorinėms ir liaudies dainoms su alternatyvia elektronika.

Nepraleiskite progos patyrinėti naujų muzikos teritorijų. „Nemuno7“ visi koncertai – nemokami.

Nemuno7 | Atviros tėkmės #8

Liepos 14 d. 20:30 val.: Gintautas Gascevičius-Ginc, Keista bjauri žuvis.

Gintautas Gascevičius-Ginc – kompozitorius, perkusininkas ir garso performansų menininkas, nuo 1988 m. neatsiejamas nuo garsios Lietuvos roko grupės „Bix“. Kūrėjas garsėja savo išskirtiniu individualiu stiliumi, unikalia kūrybos patirtimi. Sutelkęs dėmesį į erdvę kaip į muzikos instrumentą, jis sąmoningai vengia sterilumo ir peržengia įprasto profesionalumo ribas – leidžiasi į dar nepažintas muzikavimo sritis, kad sukurtų užburiančius, nevaržomus įprastų normų vizualinius ir teatrinius pasaulius.

Gintautas Gascevičiaus-Ginc kompozicijose vyrauja netikėti perkusijos, vokalo ir vaizdų pasažai, neįprasta meno raiška. Gausioje jo diskografijoje – daugiau kaip 30 albumų, liudijančių menininko įvairiapusiškumą ir bendradarbiavimo dvasią. Be darbo su „Bix“, jis savo talentą yra „paskolinęs“ daugeliui kitų žinomų grupių, tarp jų – „Žuvys“, „Skylė“, „Archidunda“, „Empti“, „Merlin“, „Gin’Gas“, „Lainius“, „Laterna“, „Ambitus“, „Pilnatis“, „DaLyvIs“, „Kitava“, „Sisters on wire“, „Trintukas prieš tikrovę“.

„Keista bjauri žuvis“ – programuotojo ir keramikės duetas, scenoje kuriantis hipnotizuojančią meno sintezę. Trejus su puse metų „Keista bjauri žuvis“ uoliai tobulino savo amatą, leisdamiesi į paieškas, kad atrastų savo unikalią garsinę tapatybę. Kai jų kompozicijos pradėjo įgauti formą, jie be baimės pristatė savo kūrinius pasauliui ir greitai iškovojo pergalę pradedančiųjų menininkų konkurse „Novus“.

„Keista bjauri žuvis“ nariai Aistė Kalvelytė (būgnai) ir Julius Čepukėnas (elektronika) „Nemuno7“ scenoje pasidalys su klausytojais savo originaliomis, spogstamos energijos kupinomis muzikos vizijomis. Jų pasirodymas peržengs įprastas muzikos ribas, įtrauks į magišką tėkmę.

Nemuno7 | Atviros tėkmės #9

Liepos 15 d. 11:30 val. – Tamsaulė

Tamsaulė – atmosferinės muzikos kūrėja. Jos darbuose persipina autorinės ir liaudies dainos, alternatyvioji elektronika ir erdvūs garsų ūkai. Autorė nardo įvairiuose muzikos stiliuose (nuo folkloro, džiazo, klasikinių fortepijono kūrinių iki visiškos eksperimentikos), bet visada atsižvelgia į skambančios muzikos erdvę.

Tamsaulė koncertuoja įvairiuose Lietuvos ir užsienio renginiuose, yra išleidusi kelis autorinius albumus, jos kūriniai skamba LRT radijo bangomis,

Nuorodos į renginius: https://www.facebook.com/events/824635689387987 https://www.facebook.com/events/1431294730747093

„Nemuno7“ yra „Kaunas Europos kultūros sostinė 2022“ programos palikimas. Projekto finansuotojas – Kauno rajono savivaldybė. Koordinatorius – Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.