Kompozitoriais virtę kontrabosininkai išleido retos stilistikos muzikos albumą

Kompozitoriai ir atlikėjai Domantas Pūras ir Ignas Šoliūnas išleido skaitmeninio albumo formatu laukiamą kūrinį „How Time Stands Still“ dviem kontrabosams, gyvai elektronikai ir aidinčioms erdvėms. Albumas pristato unikalų harmonijos, tekstūrų ir skirtingų instrumentų derinio tyrinėjimą.

 „Ideas Block LT – Kompresorinė“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 „Ideas Block LT – Kompresorinė“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
D. Pūras.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
D. Pūras.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 I. Šoliūnas.<br>D. Pūro nuotr.
 I. Šoliūnas.<br>D. Pūro nuotr.
 Albumo viršelis.<br>D. Pūro nuotr.
 Albumo viršelis.<br>D. Pūro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 4, 2023, 1:10 PM

Dviejų kontrabosų kooperacija yra išskirtinis ir retas reiškinys pasaulinės ir lietuviškos muzikos scenoje, o albumo „drone“ žanro stilistika nėra dažnai sutinkama Lietuvoje. „How Time Stands Still“ siūlo įtraukiančią meditatyvią patirtį, kuri peržengia tradicinės muzikos ribas.

Kompozicija įrašyta neseniai duris atvėrusioje „Ideas Block LT – Kompresorinė“ galerijoje, kuri pasižymi dideliu aidesiu, o tai praturtina emocinę kelionę per kūrinio erdvę ir garsus.

D. Pūras ir I. Šoliūnas, kompozitoriais virtę buvę kontrabosininkai, tyrinėja nestandartinę notaciją, pasitelkia mikrotonalumą, išplėstines technikas ir skirtingas derinimo sistemas siekdami sukurti įtraukiantį garsovaizdį.

Abu autoriai šiuo metu studijuojantys kompozicijos magistrantūroje Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. D. Pūras, M. K. Čiurlionio premijos laureatas, yra žinomas dėl savo elektroninių ir elektroakustinių kompozicijų, kurios skambėjo šiuolaikinės muzikos festivaliuose „Gaida“, „Druskomanija“ ir kituose.

I. Šoliūnas yra novatoriškos elektroakustinės muzikos kūrėjas, ieškantis įkvėpimo improvizacinėje muzikoje ir folklore. Domantas savo kūriniuose nevengia tyrinėti kolektyvinės pasąmonės ir traumos bei kitų visuomenės reiškinių, o Igno įtraukiančios kompozicijos liudija jo aistrą analoginei muzikai skaitmeninėje eroje. Kompozitoriai taip pat yra elektroninės muzikos trio „El Chico Fuendre“ nariai.

Kompozicija „How Time Stands Still“ kviečia klausytojus į ritualinę kelionę. Tai neįprastas muzikinis tyrimas, kviečiantis atrasti kontrabosą kaip šiuolaikinės muzikos instrumentą bei elektroakustinio „drone“ žanro galimybes.

„How Time Stands Still“ yra prieinamas pagrindinėse muzikos pasiklausymo platformose „Spotify“, „Apple Music“, „Pakartot.lt“, „Bandcamp“ ir kitose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.