Vasaros palydėtuvėms – marga renginių pynė

Norintiems aktyviai praleisti paskutines vasaros savaites ilgai sukti galvos, ką veikti, nereikės. Galima nerti į teatro improvizacijas, pasišokti arba pažiūrėti filmų.

 „Kino karavanas“ Kaune.<br> Rengėjų nuotr.
 „Kino karavanas“ Kaune.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Karolina Ambrazaitytė

Aug 20, 2023, 10:45 AM, atnaujinta Aug 20, 2023, 10:47 AM

Įprasta, kad į įvairius renginius jų rengėjai kviečia savaitgaliais ar švenčių dienomis.

Tačiau nemokamų renginių, vyksiančių nuo pirmadienio iki sekmadienio vakaro, Kaune taip pat bus dar iki rugpjūčio pabaigos.

Nereikia jokio pasiruošimo

Smagiai pradėti savaitę galima pasineriant į teatrines improvizacijas. Kiekvieną pirmadienį kauniečiai kviečiami atvykti į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį ir išbandyti savo kūrybingumą bei spontaniškumą improvizacijos vakaruose.

Prisidėti gali tiek ilgamečiai teatro gerbėjai, tiek norintieji susipažinti su improvizacijos menu ir pasilinksminti. Šiems renginiams nereikia jokio pasiruošimo.

„Kiekvieną pirmadienį vis kitas vedėjas pasiūlo naują programą. Iš pradžių susipažįstame, žaidžiame nesudėtingus žaidimus, pamažu pradedame improvizuoti ir sukuriame smagius vaidinimus“, – apie renginį pasakojo improvizacijos teatro „Impro Kaunas“ meno vadovas Deividas Borodulinas.

Pasak D.Borodulino, susirinkusiųjų skaičius priklauso nuo oro sąlygų. Tačiau ateinančiųjų gretose visada galima išvysti tiek teatro senbuvių, tiek naujų veidų.

Improvizacijos vakarai vyksta 18 val. 30 min. Planuojami užsiėmimai rugpjūčio 21 ir 28 d.

Vyks netradicinė viktorina

Trečiadieniais vyksta ir renginys visai šeimai. Tai žaisminga ir netradicinė viktorina su Marco, kurioje kvailai nepasijus nė vienas.

Renginio organizatorius Viktoras Antanaitis sakė, kad norint dalyvauti protmūšyje, tereikia suburti 2–10 žmonių komandą, sugalvoti pavadinimą ir užsiregistruoti. Jei komandos neturite, ją surasti padės renginio organizatoriai.

Viktorina išskirtinė ir tuo, kad komandos paskirstomos po įvairius barus Laisvės alėjoje bei senamiestyje. Apie renginio vietą iš anksto pranešama trumpąja žinute.

Protmūšiai vyks rugpjūčio 23 ir 30 d. 19 val.

Pasišokimai Kalniečių parke

Vinco Kudirkos viešoji biblioteka ketvirtadieniais kviečia kauniečius į pasišokimus su folkloro muzikos duetu „Medetka“. Jie vyksta Kalniečių parke. Projekto tikslas – gyventojus supažindinti su lietuvių etnine kultūra ir folkloru, paskatinti domėtis tradicijomis ir įtraukti jas į savo kasdienybę.

Armonikierius Vidmantas ir smuikininkė Rūta pasakojo, kad pasišokimai jau vyko 4 kartus, juose apsilankė apie 150 žmonių. Būsimų susitikimų metu visi norintieji bus mokomi etnografinių regionų šokių žingsnelių.

„Pasišokimai vyksta šalia bibliotekos įrengtos vasaros skaityklos. Į juos užsuka ir pasivaikščioti parke išėję žmonės,“ – pasakojo bibliotekos Kultūros vadybos skyriaus vedėja Monika Balsevičienė.

Užsiėmimas numatytas rugpjūčio 31 d.

Kinas po atviru dangumi

Kaune „Kino pavasario“ rengiamas „Kino karavanas“ sujungė jėgas su vasaros kino festivaliu „Sidabrinės gervės naktys“ ir kviečia kauniečius į nemokamą filmų peržiūrą po atviru dangumi.

Kauniečių laukia 5 nemokami kino seansai. Tarp jų – spalvingos istorijos vaikams bei apdovanojimus pelniusios kino juostos. Žiūrovai galės išvysti žiūrimiausią šių metų lietuvišką filmą „Paradas“ bei praėjusio „Kino pavasario“ favoritą – juostą „Aštuoni kalnai“.

„Renginį ves aktorė Aistė Diržiūtė, kuri pristatys rodomus filmus bei pakalbins jų režisierius. Taip pat žiūrovų lauks partnerių žaidimai“, – pasakojo festivalio „Kino pavasario“ projektų vadovė Beatričė Mikšytė.

Jubiliejinį 10-ąjį kartą vyksiantis „Kino karavanas“ trokštančių turiningai praleisti laiką lauks rugpjūčio 20 d. prie Kauno pilies amfiteatro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.