Premjerė pasveikino kompozitorių Teisutį Makačiną jubiliejaus proga

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė antradienį pasveikino 85-ąjį gimtadienį švenčiandį kompozitorių, populiarių kamerinių, simfoninių ir vokalinių kūrinių muzikos autorių Teisutį Makačiną.

 T. Makačinas.<br> LR archyvo nuotr.
 T. Makačinas.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-05 20:45

Sveikinime premjerė negailėjo gražių žodžių kompozitoriaus kūrybai, teigdama, kad Lietuvos muzikos pasaulis be jų būtų neįsivaizduojamas. „Esate legendinis Lietuvos kompozitorius, kurio kūrinius ir šiandien niūniuoja įvairių kartų atstovai. Jūsų kuriamų garsų struktūrų sintezė pavirsta į pagavius, aktualumo neprarandančius muzikinius etiudus, žavinčius spalvingumu ir autentika. Be jų būtų sunku įsivaizduoti Lietuvos muzikinę padangę“, – rašoma I. Šimonytės sveikinime.

Premjerė T. Makačinui taip pat linkėjo sveikatos bei ir toliau stebėti gyvenimą ir dalytis unikaliais atradimais.

Plačiajajai auditorijai T. Makačinas geriausiai žinomas kaip nepaprasto populiarumo sulaukusių estradinių dainų „Vėjas man pasakė“, „Berniukai“, „Sugrįžk, kol nevėlu“, „Pašauki“ ir daugelio kitų autorius. Tačiau jis taip pat yra parašęs kūrinių orkestrui, kameriniams ansambliams, vokalui ir chorams, muzikos dramos spektakliams ir kino filmams.

„Kompozitorius itin daug rašo vargonams – penkios jo sonatos vargonams išsiskiria lakoniškumu ir savita tradicinių bei moderniųjų elementų samplaika. Pastaruoju metu jis itin pamėgęs styginių orkestro skambesį, nes styginiai instrumentai jam yra „gyviausi“, geriausiai atliepiantys atlikėjo pastangas“, – teigia muzikologė Eglė Gudžinskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?