Vilniaus B. Dvariono muzikos mokykla festivaliu atvėrė kvapnią koncertų erdvę „Rožių sodas“

Rugsėjo 4 d. Vilniaus B. Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje įvyko naujos koncertų erdvės „Rožių sodas“ atidarymas, bei „Rožių sodo“ festivalio atidarymas. Penkias dienas truksiančiame renginyje pasirodys šios mokyklos mokiniai, mokytojai, ansambliai ir orkestrai. Ateityje čia planuojami festivaliai, konkursai, vieši renginiai Vilniaus bendruomenei.

 Koncertas  „Rožių sode“.<br> G. Grigėnaitės nuotr.
 Koncertas  „Rožių sode“.<br> G. Grigėnaitės nuotr.
 Koncertas  „Rožių sode“.<br> G. Grigėnaitės nuotr.
 Koncertas  „Rožių sode“.<br> G. Grigėnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 5, 2023, 2:06 PM

Idėją kurti koncertų erdvę „Rožių sodas“ subrandino mokyklos direktorė Irena Karsokienė. Vakaro metu ji sakė, kad Rožės pavadinimas šiai vietai parinktas dėl to, kad rožė „kaip ir muzika turi sielą“. Vakare I.Karsokienė pasidžiaugė bendruomenės palaikymu ir idėjos realizavimu.

Vilniaus B. Dvariono dešimtmetė muzikos mokykla – tai didžiausia Europos muzikos mokykla. Vien šiemet į pirmą klasę priimta daugiau kaip 400 moksleivių bei 18 naujų mokytojų, Lietuvos muzikos ir teatro akademiją bei prestižines Europos muzikos akademijas baigusių muzikų pedagogų.

Renginyje dalyvavęs Vilniaus m. savivaldybės Švietimo komiteto reikalų pirmininkas Liutauras Kazlavickas palinkėjo, kad šis nuostabus „Rožių sodas“ taptų ir Vilniaus koncertų erdve.

„Rožių sodas“ su čiurlenančiu fontanu, 300 baltų kėdžių, didele scena, su „muzikinių“ rožių krūmais „Jazz“, „Paganini“, „Sibelius“, „Mozartas“ (apie 100 krūmų) vakaro svečiams paliko neišdildomą įspūdį.

Vilniaus B. Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos direktorė I. Karsokienė pristatė ir Dovilės Rylienės knygą „Rožės siela“. D. Rylienė mokyklos bendruomenės pageidavimu parinko kvepiančias muzikines rožes. Sode anksti pavasarį pražys ir alyvos su jazminais. Tai bus ne tik koncertų salė su rožynu, bet ir Bendrystės sodas, džiuginantis mokyklos ir Vilniaus bendruomenę.

Pirmąjį festivalio vakarą koncertavo Vilniaus B. Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos simfoninis orkestras „Simfukai“, diriguojamas meno vadovo Modesto Barkausko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.