Paskelbtas M. K. Čiurlionio kelio ženklo ir ženklinimo sistemos sukūrimo konkurso nugalėtojas

Paaiškėjo nacionalinio M. K. Čiurlionio kelio (toliau – Čiurlionio kelias) ženklo ir ženklinimo sistemos sukūrimo konkurso pirmųjų vietų laimėtojai bei publikos numylėtinis. I vietą užėmė Naglio Baltušniko sukurtas 47-asis pasiūlymas.

 Konkurso nugalėtojo N. Baltušniko sukurtas ženklas.
 Konkurso nugalėtojo N. Baltušniko sukurtas ženklas.
 Antrosios vietos laimėtojo L. Spurgos sukurtas ženklas.
 Antrosios vietos laimėtojo L. Spurgos sukurtas ženklas.
 Daugiausia publikos simpatijų sulaukęs T. Česnulevičiaus kūrinys.
 Daugiausia publikos simpatijų sulaukęs T. Česnulevičiaus kūrinys.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 22, 2023, 10:20 AM

Čiurlionio kelio partnerių ir Lietuvos dizaino asociacijos išrinkta 5 narių komisija kruopščiai peržvelgė ir įvertino visus 54 menininkų atsiųstus 113 ženklų pasiūlymų.

Ženklus vertino: Daina Kamarauskienė (Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus generalinė direktorė), Alfredas Jomantas (Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Tarptautinių ryšių ir paveldo sklaidos skyriaus vedėjas), Giedrė Lisauskaitė-Jonušienė (kūrybinės studijos „Brandworks“ bendraįkūrėja ir kūrybos vadovė), Saulius Valius (dizaineris, M. K. Čiurlionio draugijos pirmininkas), Rokas Zubovas (M. K. Čiurlionio namų Vilniuje direktorius).

Po diskusijų ir balsavimo buvo išrinkti 2 labiausiai kriterijus atitinkantys ženklai: II vietą laimėjo Linas Spurga (39 pasiūlymo autorius), o I vietą – Naglis Baltušnikas (47 pasiūlymo autorius).

Komisijos darbo metu plačioji visuomenė galėjo ne tik susipažinti su ženklais ir jų kūrimo idėjomis M. K. Čiurlionio kelio „Facebook“ paskyroje, bet ir balsuoti už jiems labiausiai patikusį ženklą. Publikos numylėtiniu tapo Tauras Česnulevičius. Jo sukurtas vizualas sulaukė virš 1,6 tūkstančio patiktukų „Facebook“ platformoje. Iš viso balsavimo metu vizualai sulaukė 8955 reakcijų.

Konkurso nugalėtojas už ženklo naudojimo vadovo bei pagrindinių ženklinimo sistemos priemonių paruošimą bus apdovanotas 4000 eurų premija. Antrosios vietos laimėtojas – 2000 eurų premija, o publikos numylėtinis – 1000 eurų premija.

Turėdamas komisijos išrinktąjį ženklą, Čiurlionio kelias gali žengti į naują etapą ir tapti lengviau atpažįstamu kultūrinio turizmo maršrutu, skatinančiu keliaujant iš naujo atrasti ne tik M. K. Čiurlionį, bet ir Lietuvą.

Jau 2024 metais naujuosius ženklus planuojama įrengti prie svarbių M. K. Čiurlionio kelio taškų. Visus Čiurlionio kelio taškus galima rasti www.ciurlioniokelias.lt esančiame žemėlapyje.

Konkurso renginius finansuoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, rėmėjas – skaitmeninės rinkodaros įmonė „Whatabout“.

Čiurlionio kelią įgyvendina partneriai:

Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus (M. K. Čiurlionio tapybos ir grafikos galerija Kaune, M. K. Čiurlionio namai-muziejus Druskininkuose); Lietuvos nacionalinis dailės muziejus (Nacionalinė dailės galerija ir Palangos gintaro muziejus); Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas; M. K. Čiurlionio namai (Vilniaus miesto savivaldybė); Druskininkų miesto muziejus (Druskininkų savivaldybė); Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejus (Rietavo savivaldybė); Žemaičių dailės muziejus (Plungės rajono savivaldybė); Palangos kurorto muziejus (Palangos miesto savivaldybė); Varėnos kultūros centras (Varėnos rajono savivaldybė); Senosios Varėnos Šv. Mykolo arkangelo parapija; Čiurlionio draugija ir jos skyriai Čiurlionio kelio miestuose.

Čiurlionio kelio projekto veiklas 2022–2024 metais finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Daugiau informacijos apie LMA: https://museums.lt

Daugiau informacijos apie konkursą: https://ciurlioniokelias.lt/naujienos/startuoja-projektas-kulturos-keliu-aktualizavimas-ciurlionio-kelias/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.