„Lokys, liūtas ir šakelė“ siūlo gerus filmus pagal nuotaiką

Spalio 3 d. į sostinę trečiąkart atkeliauja rinktinių filmų iš garsiausių kino forumų festivalis „Lokys, liūtas ir šakelė“.

  „Puikios dienos“ (rež. W.Wendersas).
  „Puikios dienos“ (rež. W.Wendersas).
 „Nukritę lapai“ (rež. A.Kaurismäki).
 „Nukritę lapai“ (rež. A.Kaurismäki).
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 30, 2023, 8:28 AM

Šio festivalio idėja – pristatyti Lietuvos žiūrovams kūrybingiausius ir savičiausius pasaulio kino režisierius. Trylika šiemetės programos filmų atstovauja ne tik pripažintiems meistrams, bet ir naujiems, drąsiems kino balsams.

Šio festivalio sumanytoja Giedrė Krikščiūnaitė pirmenybę teikia ne komercijai, bet išliekamąją vertę turintiems meno kūriniams.

Festivaliui atrenkami išsiskiriantys įdomia kino kalba ir kūrėjų fantazija darbai.

Siekiama, kad programoje neatsirastų monotonijos, kiekvienas filmas dovanotų naują patirtį. Visi festivalio filmai jau būna rodyti, dalis – ir apdovanoti didžiuosiuose kino forumuose.

Apstu ir šių metų programoje žinomų vardų. Tai – režisieriai Wimas Wendersas, Aki Kaurismäki, Jessica Hausner, Nuri Bilge Ceylanas, Christianas Petzoldas, Lavas Diazas.

Monios Chokri filmo „Meilės prigimtis“ operatorius dirbo ne prie vieno Xavier Dolano filmo.

J.Hausner naujausiame filme „Club Zero“ pagrindinį vaidmenį sukūrė populiari aktorė Mia Wasikowska.

Alice Rohrwacher juostoje „Chimera“ archeologą suvaidino šiuo metu vienas paklausiausių britų aktorių Joshas O’Connoras, apdovanotas „Emmy“ už princo Čarlzo vaidmenį „Netflix“ seriale „Karūna“.

Kad žiūrovai nepasiklystų festivalio programoje, „Lokio, liūto ir šakelės“ kūrybinė grupė suskirstė filmus į keturias grupes.

Romantiškai nusiteikusiems festivalio lankytojams rengėjai siūlo pasižiūrėti filmus „Nukritę lapai“ (rež. A.Kaurismäki), „Meilės prigimtis“ (rež. M.Chokri) ar „Liepsnojantis dangus“ (rež. Ch.Petzoldas).

Jei kitą dieną netikėtai gyvenimas nuleistų ant žemės ir norėtųsi stabtelėti, „Lokys, liūtas ir šakelė“ kviečia į filmus „Puikios dienos“ (rež. W.Wendersas), „Legua“ (rež. Joao Miller Guerra, Filipa Reis) ar „Tikroji ežero paslaptis“ (rež. L.Diazas).

O jei aplankytų jausmas, kad netradicinės idėjos lieka nesuprastos, verta pamatyti filmus „Club Zero“ (rež. J.Hausner), „Chimera“ (rež. A.Rohrwacher) arba „Muzika“ (rež. Angela Schanelec).

Galiausiai, jei apims maištingos nuotaikos, nenoras paklusti socialinėms normoms, „Lokys, liūtas ir šakelė“ siūlo filmus išsišokėlius – „Saldi rytinė pakrantė“ (rež. Seanas Price’as Williamsas), „Kritinė zona“ (rež. Ali Ahmadzadeh) ar „Jausmas, kad laikas ką nors daryti jau praėjo“ (rež. Joanna Arnow). 

Filmų festivalis „Lokys, liūtas ir šakelė“ kviečia į kino seansus „Forum Cinemas Vingis“, Paupio ir Senamiesčio „Pasakos“, „Multikino“ ir „Skalvijos“ kino teatruose spalio 3–8 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.