Iš moliūgų kūrė vaiduoklius – pasklido artėjančios linksmos rudens šventės nuotaika

Artėjant Helovinui jaunieji kauniečiai varžėsi, kas iš moliūgų sukurs kuo įdomesnius personažus. Vieną įspūdingą patrauklų vaiduoklį jo kūrėjams seseriai su broliu pavyko sukurti tik iš antro karto.

Artėjant Helovino šventei Kauno vaikų gerovės centro „Pastogė“ kieme įsikūrė iš moliūgų sukurtų vaiduoklių pulkas.<br>R.Vilkelio nuotr.
Artėjant Helovino šventei Kauno vaikų gerovės centro „Pastogė“ kieme įsikūrė iš moliūgų sukurtų vaiduoklių pulkas.<br>R.Vilkelio nuotr.
Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazijoje moliūgus skaptavo tris dienas.
Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazijoje moliūgus skaptavo tris dienas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 28, 2023, 2:00 PM

Kauno vaikų gerovės centro „Pastogė“ globos koordinatorės Egidija Tiškutė ir Indrė Mikuckytė savo kolegų, centro gyventojų, vaikų globėjų, greta įsikūrusių kauniečių prašė iš moliūgų išpjaustyti kuo įdomesnius vaiduoklių veidus ir juos padovanoti.

„Norėjome, kad vaikai pajustų Helovino dvasią. Dovanų gavome 20 įdomiai išpjaustytų moliūgų. Jie buvo išdėlioti kieme ir džiugino tiek vaikus, tiek suaugusiuosius“, – sakė centro darbuotojos.

Vieną įspūdingą vaiduoklį iš moliūgo sukūrė kauniečiai Dija ir Denas, kuriuos globoja Vijolė Dobrovolskytė. Brolis ir sesuo vaiduoklį papuošė net smailėjančia skrybėle.

Denas sakė, kad sunkiausia buvo moliūgą išskobti, sesuo to daryti nenorėjo, todėl atsakingas darbas teko jam. Dija norėjo, kad vaiduoklis būtų šiek tiek baisus, bet ir simpatiškas. Ji pati ir sugalvojo, kokią išraišką kūriniui suteikti, sumanė ir tai, kad vaiduoklis gali būti įsikandęs kitą mažesnį moliūgą.

„Pirmą kartą skaptuojant moliūgą jis ėmė ir subliūško. Antrą kartą darbas vaikams pavyko. Manau, kad tokiu būdu skatinamas kūrybiškumas, suvokimas, kad vaikams ir suaugusiesiems smagu drauge leisti laiką. Taip pat vaikai daugiau sužinojo apie Heloviną ir jo tradicijas“, – sakė V.Dobrovolskytė.

O Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazijoje kūrybinis moliūgų skaptavimo procesas vyko net tris dienas. Moliūgais kvepėjo technologijų kabinetai. 5–8 klasių ir I–II gimnazinių klasių moksleiviai taip pat kūrė Helovino simbolius.

Savo kūrinius kauniečiai išdėliojo mokyklos fojė, po gimnaziją pasklido artėjančios linksmos rudens šventės nuotaika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.