Kultūros laivas „Nemuno 7“ buvo įvertintas Europoje

Pafe (Kipras) Europos kultūrinio turizmo tinklo (ECTN) kasmetiniuose apdovanojimuose Kauno rajono savivaldybės kultūros reikmėms pritaikyta žemkasė „Nemuno 7“ pelnė trečią vietą upių paveldo kategorijoje.

Kultūros laivas „Nemuno 7“ .<br>M.Patašiaus nuotr.
Kultūros laivas „Nemuno 7“ .<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2023, 9:44 AM

„Pretendentus vertinusi tarptautinė komisija atsižvelgė į plėtojamos turizmo rūšies tvarumą, poveikį aplinkai, gebėjimą pritraukti lankytojus naujoviškais būdais į mažiau žinomas vietas“, – sakė Kauno rajono savivaldybės delegacijai vadovavusi vicemerė Raminta Popovienė.

Kauno rajono patirtis plėtojant kultūrinį turizmą ypač sudomino Jungtinės Karalystės, Lenkijos, Kroatijos, Bosnijos ir Hercegovinos atstovus, o Pafo miesto savivaldybė panoro užmegzti glaudesnius ryšius ir ateityje bendradarbiauti savivaldos lygmeniu.

Kultūros laivo „Nemuno 7“ vadovas ir kultūrinės programos kuratorius Gediminas Banaitis-Skrandis įsitikinęs, kad upė gali tapti terapine vieta, o sena, dar 1995 metais pastatyta žemkasė – puikia erdve jauniesiems kūrėjams pasireikšti.

Joje įrengtos menininkų rezidencijos, parodų salė, įvairiose laivo erdvėse įkurdinti Nemuno pakrančių augalai.

„Nemuno 7“ ypač traukė elektroninės muzikos gerbėjus ir buvo viena didžiausių „Europos kultūros sostinės 2022“ intrigų.

Kauno rajono vardas Europos kultūrinio turizmo kontekste jau gana gerai žinomas. 2018 metais Raudondvario dvaro direktorė Snieguolė Navickienė iš Kipro grįžo su Afroditės skulptūrėle ir diplomu – prestižiniu ECTN ir jo partnerių apdovanojimu už Raudondvario dvaro žirgyno sutvarkymą ir pritaikymą menų inkubatoriaus veiklai.

Šiemet S.Navickienė Europos kultūrinio turizmo forumo dalyviams pristatė Raudondvario dvaro kartu su Bauskės pilimi (Latvija) įgyvendintą projektą, kuris padėjo atverti naujus turizmo maršrutus ir įgyvendinti priemones, padėjusias abiem pusėms pritraukti daugiau lankytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.