Kultūros viceministrė D. Urbanavičienė: WOMEX – puiki platforma regioninio bendradarbiavimo stiprinimui muzikos srityje

Kultūros viceministrė Daina Urbanavičienė lankosi La Korunjos mieste Ispanijoje vykstančioje didžiausioje pasaulyje muzikos mugėje WOMEX. Čia ji susitinka su Estijos ir Latvijos kultūros ministerijų valstybės sekretorėmis ir muzikos informacijos centrų atstovais, Baltijos šalių delegacijomis mugėje.

 Lietuvos atstovai WOMEX.<br> Kultūros ministerijos nuotr.
 Lietuvos atstovai WOMEX.<br> Kultūros ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kultūros ministerija

2023-10-30 09:06

Pasak viceministrės, „WOMEX yra išskirtinis renginys pasaulio muzikos industrijai skatinti, suteikiantis platformą pačioms įvairiausioms muzikos iniciatyvoms už klasikinės ir populiariosios muzikos ribų. Ji sudaro sąlygas mūsų muzikos atstovams pasisemti idėjų ir dalytis patirtimi, stiprinti regioninį bendradarbiavimą tarp Baltijos šalių“.

Mugės metu vyks keli susitikimui, kuriuose bus aptariama, kaip stiprinti regioninį bendradarbiavimą, kokios yra galimybės pritraukti finansinius resursus, inicijuoti Baltijos šalių muzikos klasterį, skatinti šalių bendradarbiavimą nustatant gaires muzikos sklaidos ir eksporto srityje, siekiant geresnių rezultatų ir glaudesnio regioninio bendradarbiavimo įvairių žanrų muzikos srityse. Šiose diskusijose dalyvauja Baltijos šalių delegacijų atstovai.

Bendradarbiavimo klausimai, galimybės ir perspektyvos taip pat bus aptariami susitikimuose su WOMEX mugės steigėju Benu Mandelsonu ir direktoriumi Alexu Walteriu.

Profesionalų konferenciją, muzikos festivalį ir tinklaveikos mugę WOMEX kiekvienais metais aplanko apie 3000 įvairių sričių muzikos profesionalų iš daugiau nei 90 šalių. Lietuvos muzikos informacijos centras skėtinius Lietuvos muzikos atstovų stendus joje organizuoja nuo 2013 metų.

Lietuvos muzikos informacijos centras Baltijos paviljoną ir bendrą programą WOMEX rengia kartu su „Music Estonia“ ir Latvijos muzikos informacijos centru, bendradarbiaujant su „Piranha Arts“ vadovais. Susivieniję Baltijos šalių muzikos industrijos atstovai šiemet gavo Baltijos kultūros fondo finansavimą šio projekto įgyvendinimui. Lietuvos muzikos informacijos centro veiklas remia Lietuvos kultūros taryba ir Kultūros ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.