„International House Vilnius“ gimtadienis: į išskirtinę fotosesiją kviečiami 73 tūkst. vilniečių

Vilniuje gyvenantys užsieniečiai kviečiami į išskirtinę, specialiai jiems skirtą fotosesiją. Sostinėje gyvenantys užsienio piliečiai galės įsiamžinti vieni ar su savo artimaisiais, o į miesto istoriją pateksiančius kadrus fiksuos Lietuvos gyventojams žinomas gatvės fotografas Vincas Alesius.

Per dvejus veiklos metus „International House Vilnius“ dirbantys specialistai aptarnavo daugiau nei 33 tūkst. užsieniečių.<br> Rengėjų nuotr.
Per dvejus veiklos metus „International House Vilnius“ dirbantys specialistai aptarnavo daugiau nei 33 tūkst. užsieniečių.<br> Rengėjų nuotr.
Per dvejus veiklos metus „International House Vilnius“ dirbantys specialistai aptarnavo daugiau nei 33 tūkst. užsieniečių.<br> Rengėjų nuotr.
Per dvejus veiklos metus „International House Vilnius“ dirbantys specialistai aptarnavo daugiau nei 33 tūkst. užsieniečių.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 7, 2023, 12:12 PM

Pasak „International House Vilnius“ vadovės Agnės Camaros, toks skaičius žmonių pasirinktas ne atsitiktinai – naujausiais Registrų Centro duomenimis, būtent 73 tūkst. užsienio šalių piliečių šiuo metu yra įsikūrę Vilniuje.

„Keliaudami atrandame naujų vietų, kuriose norime įsiamžinti ir jas prisiminti. Tačiau įsikūrę ir ilgiau gyvendami vienoje vietovėje, dažniausiai nepagalvojame joje nusifotografuoti. Kiek iš mūsų turime nuotrauką gatvėje, kuria kasdien einame, ar rajone, kuriame gyvename?“, – retoriškai klausė ji.

Fotosesijoje dalyvauti kviečiami ne tik sostinėje gyvenantys užsieniečiai su artimaisiais, bet ir jų draugai, kolegos, net jei jie yra gimę Lietuvoje. Masinė fotosesija vyks lapkričio 11 dieną, šeštadienį, Vilniaus gatvėje.

„Nuotraukos bus išskirtinės tuo, kad jas įamžins gebėjimu „pagauti“ emocijas garsėjantis Vilniaus gatvių fotografas Vincas Alesius. Visa tai – dovana užsieniečiams, kurie Vilnių laiko ir vadina savo miestu, tad po fotosesijos nuotraukos bus persiųstos asmeniškai kiekvienam nusifotografavusiam ir galės tapti asmeninio albumo, prisiminimų dalimi.

Norime kartu su užsieniečiais ir jų draugais pasidžiaugti, kad jie pasirinko Vilnių bei parodyti, jog kiekvienas čia gyvenantis žmogus yra integrali sostinės dalis“, – teigė „International House Vilnius“ vadovė.

A. Camara pažymėjo, kad fotosesijos data sutampa su tądien užsieniečių relokacijos ir integracijos paslaugų centro „International House Vilnius“ švenčiamu antruoju gimtadieniu ir yra vienas iš šventės akcentų.

„Šį projektą Vilniuje kūrėme nuo nulio remdamiesi užsienio šalių geraisiais pavyzdžiais. Mūsų tikslas visuomet buvo labai aiškus – sklandus ir patogus relokacijos procesas Vilnių pasirinkusiems aukštos kvalifikacijos užsienio piliečiams ir jų šeimos nariams.

Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, jog tam pavyko suburti stiprią ir ambicingą specialistų iš skirtingų šalies institucijų komandą, kuri vieno langelio principu teikia pagrindines viešąsias paslaugas į Vilnių atvykstantiems talentams bei konsultuoja „Vilnius TechFusion“ ekosistemą, kuri vienija aukštųjų technologijų įmones sostinėje“, – kalbėjo A. Camara.

Per dvejus veiklos metus „International House Vilnius“ dirbantys specialistai aptarnavo daugiau nei 33 tūkst. užsieniečių, kuriems vieno langelio principu buvo suteiktos Migracijos departamento, „Sodros“, VMI ir kitos būtinos paslaugas bei konsultacijas, susijusios su relokacijos procesu. Įstaigos surengtuose informaciniuose ir integraciniuose renginiuose dalyvavo daugiau nei 7 tūkst. žmonių, o lietuvių kalbos mokėsi apie pusę tūkstančio užsieniečių.

Apie „International House Vilnius“:

Užsieniečių relokacijos ir integracijos paslaugų centras „International House Vilnius“ – 2021 metais įkurta bendra Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ ir talentų pritraukimo programos „Work in Lithuania“, skatinančios užsienio talentus siekti karjeros Lietuvoje, iniciatyva. Vienoje vietoje sutelkdamas svarbiausių institucijų paslaugas „International House Vilnius“ jau padėjo dagiau nei 30-čiai tūkstančių užsieniečių, pasirinkusių dirbti ir gyventi sostinėje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.