Vilniuje nemokamą koncertą surengs vienas geriausių Ispanijos vaikų chorų

Vilniaus chorinės muzikos mėgėjų pirmadienį laukia dovana: į sostinę atvyksta geriausius pasaulio festivalius žavintis Katalonijos (Ispanija) vaikų choras „Veus“. Kolektyvas, savo biografijoje galintis pasigirti įspūdingais laimėjimais ir koncertais geriausiose pasaulio salėse, Vilniuje lapkričio 27 d. surengs nemokamą koncertą.

 Katalonijos vaikų choras „Veus“.<br> Rengėjų nuotr.
 Katalonijos vaikų choras „Veus“.<br> Rengėjų nuotr.
 Katalonijos vaikų choras „Veus“.<br> Rengėjų nuotr.
 Katalonijos vaikų choras „Veus“.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-11-24 13:10

Choras „Veus – Cor Infantil Amics de la Unió“ buvo įkurtas 1996 m. „Amics de la Unió“ muzikos mokykloje. Nuo pat susikūrimo jam vadovauja Josepas Vila i Jover. Choras garsėja įdomiais koncertais, kuriuos praturtina choreografijos ir dramaturgijos elementai.

Šiuo metu kolektyvas laikomas vienu geriausių Ispanijos vaikų chorų ir yra nuolat kviečiamas pasirodyti žymiausiuose pasaulio chorinės muzikos renginiuose. „Veus“ yra dainavęs Pasaulio chorinės muzikos simpoziume Barselonoje, laimėjęs Guido d‘Arezzo apdovanojimą, pirmąją vietą Tolosos chorų konkurse.

Vilniuje choras atliks programą „Songs of Hope“ („Vilties dainos“). Tai – šiuolaikinių kompozitorių kūriniai šiuo metu kaip niekada svarbiomis bendrystės, meilės, šviesos temomis.

„Įspūdinga klausytis choro, kuris turi tiek vidinės jėgos, nors visi jo dainininkai yra vaikai, – kalbėjo chorą Vilniuje priimančios muzikos mokyklos „Ugnelė“ direktorės pavaduotoja Ieva Krivickaitė. – Vaikų kuriamas ir atliekamas menas gali būti ypač paveikus, nes vaikai yra labai nuoširdūs. Kai nuoširdumas dera su aukščiausiu profesionalumu – įspūdis yra nepamirštamas.“

Koncerte taip pat pasirodys muzikos mokyklos „Ugnelė“ vaikų choras, diriguojamas Valerijos Skapienės. Koncertas vyks lapkričio 27 d. 18 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos II (Kongresų) rūmų Kamerinėje salėje (Tilto g. 16, Vilnius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.