V. Gergijevas gavo dovanų Maskvos Didžiojo teatro generalinio direktoriaus kėdę: nuo šiol vadovaus dviem svarbiausiems Rusijos teatrams

Rusijos premjeras Michailas Mišustinas pasirašė dekretą dėl Valerijaus Gergijevo skyrimo Maskvos Didžiojo teatro generaliniu direktoriumi po to, kai atsistatydino dešimt metų šiam teatrui vadovavęs Vladimiras Urinas. Mylimiausias V. Putino dirigentas nuo šiol vadovaus dviem didžiausiems Rusijos teatrams, nes nuo 1988-ųjų jis yra ir vienvaldis Sankt Peterburgo Marijos teatro vadovas.

 V. Gergijevas.<br> LR archyvo nuotr.
 V. Gergijevas.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-03 21:21

Idėja atiduoti dvi reprezentacines institucijas į vienas rankas V. Putinui kilo dar 2022-ųjų pavasarį. Mat taip, anot jo, buvę ir iki 1917-ųjų Rusijos revoliucijos. V. Putino nuomone, šitaip teatrai „papildys vienas kitą geriausiu būdu“. O V. Gergijevas savo ruožtu yra pareiškęs, jog taip bus lengviau „koordinuoti pastangas“.

Praeityje tituluotas labiausiai užimtu pasaulio dirigentu V. Gergijevas prarado visus kontraktus Europoje ir Amerikoje, kai atsisakė pasmerkti Rusijos karą Ukrainoje. V. Putinas už tai jam įteikė paguodos dovaną – naujas atsakingas pareigas.

V. Gergijevą jis jau yra apdovanojęs antrojo, trečiojo ir ketvirtojo laipsnio ordinais „Už nuopelnus tėvynei“, trimis Rusijos federacijos valstybinėmis premijomis, Aleksandro Nevskio ordinu, dirigentui suteikti Rusijos nusipelniusio ir liaudies artisto bei „Darbo didvyrio“ vardai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.