Kultūros ministras S. Kairys teigiamai vertina teismo sprendimą atmesti J. Sakalausko ieškinį

Teismui atmetus buvusio Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovo Jono Sakalausko ieškinį su prašymu naikinti teatro vadovo konkurso rezultatus, Kultūros ministras Simonas Kairys toliau išlieka kritiškas dėl šio buvusio vadovo žingsnio ir atkreipia dėmesį, kad kartėlis dėl situacijos liks visai kultūros bendruomenei.

Simonas Kairys.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Simonas Kairys.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jonas Sakalauskas.<br>Archyvo nuotr.
Jonas Sakalauskas.<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Viktorija Smirnovaitė (ELTA)

Dec 20, 2023, 2:32 PM

„Tie vadovai, nelaimėję konkursų, kalba, turbūt, apie visas pasaulio problemas ir didžiausią neteisybę. Bet kai atsiverti jų ieškinius ir teisine kalba bandai ieškoti, kad galbūt iš tikrųjų kažkur buvo ta problema, tai matai, iš esmės, bulvarinį skaitalą, kur bandoma tiesiog atkreipti dėmesį į vieną ar kitą detalę, suabejoti vienu ar kitu asmeniu, nevengti viešai pasityčioti ir pan. Tai, iš tikrųjų, nesolidus šitas kelias“, – Eltai trečiadienį teigė S. Kairys.

Pasak S. Kairio, J. Sakalausko kreipimasis į teismą dėl LNOBT vadovo konkurso rezultatų paveiks ir ateityje vyksiančius kultūros institucijų vadovų konkursus visame kultūros sektoriuje.

„Sprendimas ne galutinis, bet tai tikrai geras signalas tiek kalbant apie ministerijos poziciją, tiek matant visą kontekstą, kiek dar tokių bylų turime su kitomis įstaigomis“, – pažymėjo ministras.

„Norisi sulaukti visų procedūrų ir tuomet kai kuriuos dokumentus ar epizodus labiau atskleisti ir padiskutuoti – pavyzdžiui, ar iš tiesų kultūros sektoriuje, nacionalinėse kultūros įstaigose ta bendruomenė tikrai yra tokia nepakanti ir nepagarbi vieni kitų atžvilgiu, kaip tai buvo bandoma išprovokuoti“, – pridūrė ministras.

Pirmosios instancijos teismas antradienį atmetė J. Sakalausko ieškinį, kuriuo jis prašė panaikinti konkurso į LNOBT vadovus rezultatus.

ELTA primena, kad Kultūros ministerija šių metų pradžioje pranešė, jog konkursą eiti LNOBT generalinio direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė, pakeisianti teatro vadovą, operos solistą J. Sakalauską, vadovavusį teatrui nuo 2018-ųjų.

Šį faktą teatro bendruomenė pasitiko priešiškai, kaip ir iki šiol pareigas ėjęs teatro vadovas J. Sakalauskas. Vasario 23 dieną Vilniaus apylinkės miesto teismas priėmė nagrinėti jo ieškinį dėl galimų konkurso organizavimo pažeidimų.

S. Kairys teigiamai vertino buvusio J. Sakalausko kreipimąsi į teismą. Kovo pradžioje ministras teigė, kad tai padės greičiau išspręsti nesutarimus ir atsakyti į visus kylančius klausimus dėl įvykusio LNOBT vadovo konkurso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.