Dainų šventės žygis keliauja į Vievį: žiūrovų laukia dainos, šokiai ir šimto metų tradicija

Žinia apie šią vasarą šimto metų sukaktį mininčią Dainų šventę „Kad giria žaliuotų“ garsiai suskambės Vievyje – sausio 27 d. šį kraštą aplankys per Lietuvą keliaujantis Dainų šventės žygis.

Dainų šventės žygis keliauja į Vievį.<br> Rengėjų nuotr.
Dainų šventės žygis keliauja į Vievį.<br> Rengėjų nuotr.
Dainų šventės žygis keliauja į Vievį.<br> Rengėjų nuotr.
Dainų šventės žygis keliauja į Vievį.<br> Rengėjų nuotr.
Dainų šventės žygis keliauja į Vievį.<br> Rengėjų nuotr.
Dainų šventės žygis keliauja į Vievį.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 23, 2024, 1:01 PM

Vienas pagrindinių Dainų šventės žygio tikslų – papasakoti, kaip augo, kito ir vystėsi ši šimtą metų tautą telkianti tradicija, pristatyti šalies miestų ir miestelių indėlį į šventės istoriją ir pakviesti atvykti į birželio 29 – liepos 6 d. Vilniuje ir Kaune vyksiančią Lietuvos dainų šventę.

Gruodžio mėnesį Kretingoje startavęs žygis jau šį šeštadienį 15 val. į Vievio kultūros centrą sukvies chorus, liaudiškų šokių kolektyvus, folkloro ansamblius, mėgėjų teatrus iš Elektrėnų, Kaišiadorių, Rūdiškių, Širvintų ir Vievio.

Koncerte, kurį ves žurnalistė Ugnė Siparė ir režisierius Vytautas Mikalauskas, skambės artėjančios šventės kūriniai, pasakojimai apie šiame krašte besiskleidusią dainų švenčių tradiciją, taip pat bus pristatyta simbolinė inkilų instaliacija, kviečianti veikti, kad giria ne tik žaliuotų, bet ir čiulbėtų. Žygio renginiuose dalyvaujantys kolektyvai bei visi norintys bus kviečiame gaminti inkilus ir pavasarį, pasitinkant grįžtančius paukščius, juos iškelti savo miesto erdvėse.

„Šis žygis yra ir pagrindinės Dainų šventės temos – kad giria žaliuotų – pristatymas. Tik atsigręždami į savo šaknis, puoselėdami ir saugodami tradicijas, perduodami jas iš kartos į kartą, mes išliksime kaip tauta, o tausodami gamtą – išsaugosime žemę ateities kartoms.

Skleisdami šią svarbią žinią, tampame savo tautos istorijos dalimi, – sako renginio režisierė Ramunė Uždavinienė. – Žygio metu norime padėkoti Dainų šventei besiruošiantiems kolektyvams bei visiems dainą, šokį, muziką ir teatrą mylintiems žmonėms, kurie ir yra pagrindiniai Dainų šventės šaukliai“.

Dainų šventės žygio renginiai šiemet aplankys dešimt savivaldybių – Vievį, Pasvalį, Marijampolę, Lazdijus, Mažeikius, Jonavą, Anykščius, Plungę, Tauragę ir Nemenčinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.