Kūrėjus džiugino apdovanojimai, susitikimai, nauji darbai Meno maršrutai: kryptis – Lietuva

Sausio 26 d. į Lietuvos nacionalinį dramos teatrą sugrįžo prieš 21 metus O. Koršunovo sukurtas spektaklis „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“. Po ilgos pertraukos sugrįžęs spektaklis į sceną atvedė naują Džuljetą – D. Kulionytę. Pernai pelniusi Auksinį scenos kryžių ši kukli, tvirta aktorė savo atsidavimu įrodė nemirtingos meilės tragizmą.

Tradicinė Vaižganto premija įteikta literatūros mokslininkėms A. Kučinskienei ir J. Ž. Raškevičiūtei.
Tradicinė Vaižganto premija įteikta literatūros mokslininkėms A. Kučinskienei ir J. Ž. Raškevičiūtei.
Profesorė V. Vitaitė koncertavo su dukra A. Žvirblyte ir anūku P. Anderssonu. 
Profesorė V. Vitaitė koncertavo su dukra A. Žvirblyte ir anūku P. Anderssonu. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 3, 2024, 6:09 PM

Sausio 27 d. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje fortepijono meno legenda profesorė V. Vitaitė (nuotr.) paminėjo 85-metį. Ji koncertavo su dukra A. Žvirblyte, anūku P. Anderssonu ir R. Šerveniko diriguojamu Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru (LNSO). Skambėjo W. A. Mozarto Koncertas dviem fortepijonams ir orkestrui, kurį su LNSO atliko A. Žvirblytė ir P. Anderssonas, šviesaus atminimo kompozitoriaus V. Barkausko „Trio concertante“ trims fortepijonams bei simfoniniam orkestrui ir B. Bartoko Koncertas orkestrui – vienas žymiausių vengrų modernisto kūrinių. Tą vakarą V. Vitaitei įteiktas Kultūros ministerijos apdovanojimas – garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

Sausio 30 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje įvyko šiemet pirmieji „Susikalbėjimai Didžiojoje“, kuriuose susitiko mokytojas ir mokiniai. Pokalbio metu su A. Giniočiu bendravo jo mokiniai: aktorės, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentės A. Vilutytė ir I. Stundžytė, aktoriai J. Marčėnas, M.Pranskevičius ir aktorius, dramaturgas J. Tertelis. Šiemet „Susikalbėjimai Didžiojoje“ su mokytoju ir mokiniais vyks dar keliskart. Kitas diskusijas pratęs profesoriai J. Domarkas ir R. Armonas su savo mokiniais, o kartų dialogų ciklą vainikuos Kultūros naktį vyksiantis pokalbis su žymiausiais pianistais.

Sausio 31 d. Vilniuje esančiame Rašytojų klube įteikta tradicinė Vaižganto premija. Jos laureatės – literatūros mokslininkės A. Kučinskienė ir J. Ž. Raškevičiūtė (nuotr.) – apdovanojimą pelnė už Vaižganto asmenybės ir kūrybos tyrinėjimus.

Vasario 3, 4 d. Nacionalinėje dailės galerijoje paskutinė galimybė pamatyti tarptautinę parodą „Vilnius, Wilno, Vilne 1918–1948. Vienas miestas – daug pasakojimų“. Bilietas į didelio susidomėjimo sulaukusią parodą kainuos pigiau – tik 1 eurą. Be to, laukia speciali renginių programa. Paroda atskleidžia, kaip to laiko Vilnių matė šio daugiataučio ir daugiakultūrio miesto menininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.