Muzikos klube „Tamsta“ apdovanoti talentingiausi ukulėlininkai iš visos Lietuvos

Šeštadienio vakarą klubas „Tamsta“ tapo neabejotinai jaukiausia muzikine Vilniaus vieta. Čia, skambant gausybei ukulėlių, įvyko penktasis ukulėlininkų konkursas „Virš vaivorykštės“.

Konkurso nugalėtojai.<br>V.Dranginio nuotr.
Konkurso nugalėtojai.<br>V.Dranginio nuotr.
Konkursas.<br>V.Dranginio nuotr.
Konkursas.<br>V.Dranginio nuotr.
Konkursas.<br>V.Dranginio nuotr.
Konkursas.<br>V.Dranginio nuotr.
Konkursas.<br>V.Dranginio nuotr.
Konkursas.<br>V.Dranginio nuotr.
Konkursas.<br>V.Dranginio nuotr.
Konkursas.<br>V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 12, 2024, 11:18 AM

Keturstygio havajietiško instrumento mylėtojai iš visos Lietuvos susirinko pasidalinti savo talentais bei pasidžiaugti šviesiais ukulėlės garsais. Jų klube „Tamsta“ buvo daugiau nei bet kada – ant scenos lipo virš 40 muzikuojančių vaikų ir suaugusiųjų. 

Publikos ir komisijos simpatijas pelnė bei pirmąją vietą laimėjo vilniečių grupė „The Bombastic Eight’’, konkurse ukulėlėmis atlikę Vytauto Kernagio ir grupės „Talking Heads“ kūrinius. Nugalėtojai sulaukė ne tik itin šilto klausytojų palaikymo, bet ir vertingų dovanų – FLIGHT ukulėlių bei SUZUKI ir „Tamsta“ prizų. 

Antrąją vietą konkurse užėmė trylikametė Milena Kriaučiūnaitė, užbūrusi ukulėle atliekamais flamenko ritmais. Trečioji vieta atiteko konkurso senbuviui bei vyriausiam dalyviui, kauniečiui Laurynui Zaveckiui, kuris „Virš vaivorykštės“ ukulėle skambino jau ketvirtą kartą.

Visi prizinių vietų laimėtojai apdovanoti FLIGHT ukulėlėmis bei SUZUKI ir „Tamsta“ dovanomis, o džiugią atmosferą visą vakarą palaikė konkurso vedėjas, grupės „Baltasis Kiras“ vokalistas Tautvydas Paulius Augustinas.

„Smagu matyti, jog jūs visai nesijaudinat. O publika šiemet ypatingai šilta ir palaikanti“, –  komplimentų negailėjo vakaro vedėjas. Savo drąsa ir entuziazmu užburiantys dalyviai tik patvirtino faktą, jog amžiaus ribos džiaugiantis muzika neturi jokios reikšmės. Šiemet „Virš vaivorykštės“ dalyvavo 11 kolektyvų ir solistų, kurių amžius – nuo septynerių iki keturiasdešimt septynerių metų.

Komplimentus bei patarimus vakaro dalyviams dalino ir konkurso komisija: atlikėjos Gabrielė Vilkickytė, Raminta Naujenytė – Bjelle, Julija Ritčik, Justė Kraujelytė ir kiti. Būtent J. Kraujelytės mokiniams – „Scenos menų fabrikėlio“ ansambliui teko garbė atidaryti penktąjį ukulėlininkų konkursą.  

Mažas ir mielas instrumentas savo paprastumu ir žaismingumu jau ne vienerius metus žavi muzikos mėgėjus ir profesionalus. Nieko nuostabaus, jog konkursas „Virš vaivorykštės“ tampa gražia muzikine klubo „Tamsta“ tradicija. 

Palaikyti jaunus atlikėjus ir jauną muziką klubas „Tamsta“ vėl kviečia netrukus, kovo 6 dieną, pirmajame jaunų grupių konkurso „Garažas‘24“ pusfinalyje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.