Klaipėdos kamerinis orkestras grojo Ispanijoje ir lietuvišką muziką

Jau tapo tradicija Klaipėdos kameriniam orkestrui (KKO) metų pradžioje koncertuoti Ispanijos festivalyje „Alborada Clásica“. Pernai tapęs šio festivalio reziduojančiu orkestru uostamiesčio kolektyvas ir šiemet pristatė ispanų publikai ambicingą programą.

 KKO gastrolės.<br> KKO archyvo nuotr.
 KKO gastrolės.<br> KKO archyvo nuotr.
 KKO gastrolės.<br> KKO archyvo nuotr.
 KKO gastrolės.<br> KKO archyvo nuotr.
 KKO gastrolės.<br> KKO archyvo nuotr.
 KKO gastrolės.<br> KKO archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 13, 2024, 2:28 PM

Vasario 6–11 d. vykusių gastrolių metu ispanai išgirdo klaipėdiečių atliekamus ne tik garsių užsienio kompozitorių, bet ir Lietuvos kūrėjų – Juozo Naujalio ir Nijolės Sinkevičiūtės – kūrinius.

„Kultūroje labai svarbu jausti ne tik namų ar gimtojo miesto, bet ir viso pasaulio pulsą. Tarptautiškumas – tai socialinis ir kultūrinis fenomenas, kai galime pažvelgti į save iš šalies. Gastrolės leidžia išsiveržti iš profesinės rutinos, o svarbiausia – atstovauti Klaipėdai ir Lietuvai pasaulio kultūros renginiuose, praturtinti juos lietuviška muzika. Tai – vienas svarbiausių KKO veiklos prioritetų, todėl į Ispaniją grįžome ir su lietuvių kompozitorių kūriniais, atskleidžiančiais mūsų kultūros savitumą“, – teigė KKO meno vadovas Mindaugas Bačkus.

Kolektyvas grojo „Alborada Clásica“ publikai Motrilyje ir Salobrenoje, be to, Lietuvos Respublikos ambasados Ispanijos Karalystėje kvietimu surengė pasirodymą Sevilijoje. Visuose koncertuose skambėjo skirtingos progamos: Liudwigo van Beethoveno Koncertai fortepijonui ir orkestrui  Nr. 3 ir Nr. 5, Antonino Dvorako „Serenada“, Igorio Stravinskio baletas „Apollon Musagètte“ bei kiti užsienio ir lietuvių kompozitorių kūriniai.

Programas dirigavo festivalio meno vadovas Alexis Soriano, su KKO kaip solistai pasirodė orkestro meno vadovas M. Bačkus (violončelė), Josu de Solaunas (fortepijonas, Ispanija ir JAV), Andrey Yaroshinsky (fortepijonas, Ukraina).

„Šie metai orkestrui žada daug įsimintų koncertų ir iššūkių, rengiant naujas programas ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių publikai. Orkestrą įkvepia tai, kad galime pelnytai vadintis vienu svarbiausių Lietuvos kolektyvų, garsinančių uostamiestį toli už jo ribų“, – sakė KKO meno vadovas M. Bačkus.

Granados provincijos mieste Salobrenoje vykstantis festivalis kasmet savo gerbėjams pateikia garsiausių klasikinės muzikos atlikėjų paruoštas programas. Tarp šiemečių festivalio projektų – vieno geriausių savo kartos muzikų ukrainiečių pianisto A. Yaroshinsky rečitalis, su ryškiausiais pasaulio orkestrais koncertuojančių gitaristo Davido Martinezo, tenoro Enrique's Viana'os ir daugelio kitų garsenybių pasirodymai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.