„EMBank“ tapo Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro generaliniu rėmėju

„European Merchant Bank“ („EMBank“) pasirašė partnerystės sutartį su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru (LVSO) ir tapo generaliniu jo rėmėju.

 LVSO ir EMBank atstovai.<br> LVSO nuotr.
 LVSO ir EMBank atstovai.<br> LVSO nuotr.
 LVSO naujoje salėje.<br>K. Polubinskos nuotr.
 LVSO naujoje salėje.<br>K. Polubinskos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 5, 2024, 8:47 AM

„Mūsų bankas visada siekia būti daugiau nei tik inovacijomis grįsta finansų įstaiga – mes esame partneriai tiek verslui, tiek bendruomenei. Palaikydami Lietuvos valstybinį simfoninį orkestrą, ne tik prisidedame prie kultūros puoselėjimo, bet ir pabrėžiame bendradarbiavimo svarbą“, – sako „EMBank“ vadovas Sarpas Demiray.

Ši partnerystė yra dalis „EMBank“ tikslo remti iniciatyvas, kurios puoselėja kultūrą ir bendruomeniškumą.

„European Merchant Bank“ palaikymas orkestrui yra natūrali mūsų kaip įmonės, kuriai rūpi ne tik finansinis, bet ir socialinis tvarumas, išraiška. Profesionali muzika visada buvo būdas sujungti žmones ir skatinti visuomenę judėti į priekį. Džiaugiamės galėdami būti to dalimi Lietuvoje ir žengti pirmąjį žingsnį drauge atidarant naują LVSO koncertų salę“, – teigia S. Demiray.

„EMBank“ turi Europos centrinio banko (ECB) išduotą licenciją. Įstaiga įkurta 2018 m. Vilniuje. „European Merchant Bank“ siūlo platų finansinių produktų ir paslaugų asortimentą, įskaitant tiesioginę prieigą prie bankininkystės paslaugų, skolinimo galimybes, SEPA mokėjimo paslaugas, SWIFT, TARGET2 pavedimus.

Orkestras – atgimimo judėjimo dalis

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras yra vienas iš pagrindinių šalies muzikos kolektyvų, turintis gilias šaknis ir atliekantis svarbų vaidmenį Lietuvos kultūros gyvenime. Įkurtas 1988 m. Vilniuje, pradžioje buvo žinomas kaip Jaunimo simfoninis orkestras, o pirmasis jo koncertas įvyko 1989 m. sausio 30 d. Nuo pat įkūrimo orkestrui vadovauja meno vadovas, įkūrėjas ir vyriausiasis dirigentas Gintaras Rinkevičius​​.

Orkestro veikla prasidėjo nacionalinio atgimimo metu ir vystėsi kartu su atkurta nepriklausoma Lietuva. Orkestras tapo jaunos valstybės ir visuomenės atsinaujinimo simboliu, o jo programos – repertuariniu sprogimu sostinės muzikiniame gyvenime. Ambicingasis G. Rinkevičius publikai pristatė iki tol Lietuvoje negirdėtus monumentalius kūrinius ir įvairių epochų muziką​​.

Nuo pat pradžių orkestras sulaukė didelio susidomėjimo ir palaikymo, o 1999 m. įgijo nuolatinę namų erdvę – Vilniaus kongresų rūmus, kurie tapo jo pagrindine veiklos vieta. Nepaisant to, kad salė pradžioje nebuvo pritaikyta muzikai, ji greitai tapo mėgstama klausytojų​​.

Šių metų pradžioje Vilniaus kongresų rūmai po daugiau nei dvejus metus trukusios rekonstrukcijos vėl bus atverti lankytojams jau kaip LVSO koncertų salė – beveik dvigubai padidintas salės tūris, kas iš esmės pagerins salės akustiką, atnaujintas holas, koridoriai ir kitos erdvės. Pasak orkestro vadovo G. Rinkevičiaus, salė taps viena patraukliausių koncertinių erdvių ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse.

LVSO išsiskiria ne tik savo repertuaru, bet ir plačia veikla, apimančia sceninius operų pastatymus, bendradarbiavimą su žymiais atlikėjais ir dirigentais, taip pat edukacine misija. Orkestras yra rengęs koncertinius turus Europoje, dalyvavęs tarptautiniuose festivaliuose ir bendradarbiavęs su pasaulinio lygio muzikantais​​.

Tikimasi, kad „EMBank“ bendradarbiavimas padės LVSO labiau supažindinti klausytojus su aukščiausio lygio profesionaliuoju muzikos menu, prisidėti prie muzikinių idėjų sklaidos, garsinti Lietuvą, padėti atsiskleisti jauniems talentams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.