Vilniaus kvadratas – verti dėmesio renginiai savaitgalį ir kitą savaitę

Kur ir ką verta pamatyti Vilniuje.

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 16, 2024, 10:52 AM

Kur ir ką verta pamatyti Vilniuje.

Kovo 16 d. parodų ir konferencijų centre „Litexpo“ vyksta tarptautinė Baltijos juvelyrikos ir gintaro paroda „Amber Trip“. Joje rengiama autorinės juvelyrikos zona, kurioje gausu meninių parodų, plati pranešimų, paskaitų bei kūrybinių dirbtuvių programa, eksponuojamas juvelyrikos meno konkursas specialiai parodai paskelbta tema „Įtraukiantis“. Lankytojų lauks gausus būrys autorinės juvelyrikos kūrėjų. O Lietuvos karikatūristai surengė specialią karikatūrų parodą.

Kovo 16 d. 18 val. į muzikinį teatrą „Legendos klubas“ kvies žinomi teatro ir kino aktoriai – K.Kazlauskaitė ir S.Bareikis. Neeiliniame susitikime, pavadintame „Dainos, eilės, prisiminimai iš teatro gyvenimo“, K.Kazlauskaitė pasidalins savo spalvingo ir turiningo gyvenimo momentais, prisiminimais iš kino, teatro ir televizijos gyvenimo, paskaitys labiausiai mėgstamą poeziją ir paatviraus apie kasdienybės džiaugsmus bei rūpesčius.

Kovo 17 d. 12 val. Šv.Kotrynos bažnyčioje – „Skambančios miško istorijos“. Vieną dieną stebuklingo miško gyventojai pamatė keistą dalyką – mažoje dėžutėje keitėsi paveikslėliai ir skambėjo keista muzika. Kartu su stebuklingo miško gyventojais ir Šv.Kristoforo orkestro kvintetu klausytojai mėgausis melodijomis iš animacinių filmukų ir filmų, kurie primena vaikystę.

Kovo 19 d. 19.30 val. Nacionaliniame dramos teatre – O.Koršunovo spektaklis „Liudijimai“, sukurtas pagal tikrus kare atsidūrusių moterų pasakojimus. Vos tik prasidėjus karui jų istorijas pradėjo rinkti šio teatro aktorės. Jos asmeniškai susitiko su iš Ukrainos pabėgusiomis moterimis, išklausė jas.

Kiekvienas pasakojimas yra atvira ir sukrečianti išpažintis: nuo paprastų gyvenimiškų detalių prieinama prie karo realybės, kurios žmogus, jame nebuvęs, tiesiog negali įsivaizduoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.