Lietuvos choras iš Bratislavos parsivežė du aukso diplomus

Slovakijos sostinėje Bratislavoje vykęs tarptautinis chorinės muzikos konkursas „Bratislava Spring Music Festival“ buvo itin sėkmingas Lietuvos atstovams: Vilniaus mišrus choras „Sonoros“, diriguojamas Valerijos Skapienės, pelnė du aukso diplomus.

 Koncertuoja choras „Sonoros“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Koncertuoja choras „Sonoros“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Koncertuoja choras „Sonoros“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Koncertuoja choras „Sonoros“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Choras „Sonoros“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Choras „Sonoros“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 V. Skapienė.
 V. Skapienė.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 2, 2024, 11:24 AM

Konkursas vyko istorinėje Primatų rūmų Veidrodžių salėje, kurioje Napoleonas 1805 m. pasirašė Presburgo taikos sutartį. Konkursantai iš šešių Europos šalių varžėsi skirtingų muzikos žanrų ir amžiaus kategorijose. Choras „Sonoros“ konkursui paruošė dvi programas, kurias atliko suaugusiųjų chorų bei folkloro su akompanimentu kategorijose.

„Konkursams ruošti chorus visuomet didelis iššūkis – chorinės muzikos tendencijos nuolat keičiasi, – pasakojo choro dirigentė V. Skapienė. – Tarptautiniuose konkursuose norisi pristatyti kuo daugiau lietuviškos muzikos. Svarbu, kad ji būtų įvairi ir įdomi pačiam chorui.“

„Sonoros“ Bratislavoje atliko Lietuvos autorių Vytauto Miškinio, Zitos Bružaitės, Jono Tamulionio, Gintauto Venislovo muziką, o programos akcentu, pasak dirigentės, tapo įspūdingas Pietų Afrikos kompozitorių Michaelo Barretto ir Ralpho Schmitto kūrinys „Indodana“.

„Šis kūrinys efektingas ne tik technikos atžvilgiu (choras atlieka net devynias partijas), bet ir emociškai, – pasakojo V. Skapienė. – Dievo Tėvo ir Dievo Sūnaus santykių istoriją pasakojanti kompozicija yra plačios dinaminės skalės, kupina skausmo ir vilties. Ji pareikalavo iš choro rimto pasirengimo.

Džiaugiuosi, kad pastangos atsipirko. Iš Baltijos šalių chorų tokiuose konkursuose tikimasi aukštos muzikinės kokybės – chorinės muzikos profesionalai gerai žino, kokia turtinga mūsų dainavimo tradicija.“

Vilniaus mišrus choras „Sonoros“, šiuo metu švenčiantis septynerių metų gimtadienį, ne tik sėkmingai pasirodė konkurse, bet ir surengė koncertą Vienos Šv. Stepono katedroje. Viename lankomiausių Europos turistinių objektų choras atliko lietuviškų giesmių programą.

Bratislavoje „Sonoros“ pasirodė „Bratislava Spring Music Festival“ koncertuose Primatų rūmuose ir Klarisky koncertų salėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.