Mirė menininkas, restauratorius Modestas Saukaitis

„Išėjo menininkas, restauratorius, leidyklos „Kitos knygos“ draugas Modestas Saukaitis“, – feisbuke pranešė leidyklos „Kitos knygos“ darbuotojai.

M.Saukaitis.<br>Dovilės Abromavičiūtės nuotr.
M.Saukaitis.<br>Dovilės Abromavičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2024, 9:29 AM

„M.Saukaičio gyvenimas buvo itin spalvingas, – rašoma „Kitų knygų“ feisbuko profilyje. – 2001 rugsėjo 11 d. jis skrido į JAV, buvo per plauką nuo teroro aktų. Turėjo dar kelis tokius artimus prasilenkimus su mirtimi. Modestas buvo žmogus-šventė – dovanojo savo istorijas, žinias, patį savo buvimą, kurio pilna leidykla. Jo darbų yra Italijoje, Amerikoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje. Leidykloje, be kitų darbų, jis kūrė Onos Šimaitės, bibliotekininkės, gelbėjusios žydų vaikus iš geto, portretą, kabantį VU bibliotekoje.

Per knygų muges Modestas maitindavo „Kitų knygų“ stendą. Vieną kartą pagamino didžiulį puodą troškintų kopūstų. Buvo labai juokinga, kai žmonės prie stendo klausdavo: „Hm, iš kur šitas kvapas?“ Turbūt apie mūsų pietus tada žinojo visa 5-a „Litexpo“ salė! Rūpestingas, mylintis, jautrus ir ekscentriškas. Toks buvo Modestas.

Atsisveikinimas balandžio 5 d.: nuo 16.30 iki 17.30 Šv. Onos bažnyčioje kun. Juozapas aprodys Modesto restauruotas bažnyčios vertybes, 17.30 šv. Mišios, nuo 19 iki 23 val. pabūsime Užupio kavinės galinėje salėje su atsiminimais, draugų parinktu garso takeliu ir nuotraukomis. Laidotuvės šeštadienį Lėbartų kapinėse Klaipėdoje. 12.30 val. susitinkame Priekulės miestelio (netoli Klaipėdos) bažnyčioje: bus šv. Mišios, taip pat su kun. Viktoru apžiūrėsime Modesto darbus bažnyčioje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.