Orkestrų muzikos garsus nešiojo Baltijos vėjai

Palanga 10 metų laukė ir ruošėsi pirmą kartą rytinėje žemyno dalyje vykusiam Europos brasbendo čempionatui, o jis praėjusią savaitę pralėkė lyg viena akimirka.

Europos jaunimo orkestras dar prieš prasidedant konkursams palangiškiams ir kurorto svečiams nemokamą koncertą dovanojo Kurhauzo aikštėje.<br>Aldo Kazlausko nuotr.
Europos jaunimo orkestras dar prieš prasidedant konkursams palangiškiams ir kurorto svečiams nemokamą koncertą dovanojo Kurhauzo aikštėje.<br>Aldo Kazlausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2024, 8:45 AM

Dalyvauti čempionate į Palangą atvyko 25 varinių pučiamųjų orkestrai beveik iš visų Vakarų Europos šalių – apie tūkstantį muzikantų ir daugiau nei antra tiek orkestrų gerbėjų.

Čempionato konkursai vyko Palangos koncertų salėje, tačiau orkestrų atliekamos muzikos garsai išsiliejo ir į kurorto gatves. Beveik iš visų žemyno šalių suburtas Europos jaunimo orkestras dar prieš prasidedant konkursams palangiškiams ir kurorto svečiams nemokamą koncertą dovanojo Kurhauzo aikštėje.

Net 47-ąjį kartą vykęs Europos čempionatas kaip niekad buvo sėkmingas jame dalyvavusiems Lietuvos orkestrams. Trečią kartą savo sėkmę čempionatuose bandęs Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų ir alumnų orkestras „Brass LT“ buvo pripažintas iššūkio kategorijos nugalėtoju ir iškovojo teisę kitais metais varžytis čempionų kategorijoje.

Kitas Lietuvos orkestras iš Panevėžio rajono „Brass Band Sklepucini“ nugalėjo jaunimo kategorijoje iki 20 metų.

Pagrindinį nugalėtojų prizą čempionų kategorijoje iš Palangos išsivežė šveicarų orkestras „Brass Band Treize Etoiles“, kuris Europos čempionais tapo antrą kartą iš eilės. Užsienio šalių muzikantai liko sužavėti Lietuvos kurorto – jo švaros, architektūros, palangiškių svetingumo ir žadėjo čia sugrįžti su šeimomis poilsiauti.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.