Trečiadienį „Improdimensijoje“ – ryškiausių Estijos, Suomijos, Ispanijos ir Lietuvos improvizatorių pasirodymai

Gegužės 22 d. improvizacinės ir džiazo muzikos namais tapusi „Improdimensija“ Lietuvos publikai pristatys ryškiausius Estijos, Suomijos, Ispanijos ir Lietuvos improvizatorius. „MAMA Studios“ erdvėje (A. Mickevičiaus g. 29, Vilnius) skambės estiškai suomiškas gitaristo Marto Soo ir saksofonininko Esa Pietilä duetas bei ispaniškai lietuviškas pianisto Agusti Fernandezo ir saksofonininko Liudo Mockūno tandemas. Tai bus ypatinga galimybė vieno vakaro metu išgirsti net du aukščiausios prabos duetus, pažersiančius įstabių improvizacinės, šiuolaikinės akademinės ir džiazo muzikos tradicijomis alsuojančių kūrinių.  

Augusti Fernandezas ir Liudas Mockūnas.<br>Rengėjų nuotr.
Augusti Fernandezas ir Liudas Mockūnas.<br>Rengėjų nuotr.
Mart Soo ir Esa Pietilla.<br>Raul Ollo nuotr.
Mart Soo ir Esa Pietilla.<br>Raul Ollo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Improdimensija“

2024-05-20 11:13

Martas Soo ir Esa Pietilä į Vilnių atvyksta „Improdimensijos“ ir estų improvizacinės muzikos ir šokio asociacijos „Improtest“ mainų programos dėka. Abu muzikantai – Estijos ir Suomijos džiazo scenos ramsčiai, užsitarnavę melomanų pagarbą dėl savo išskirtinių improvizacinių įgūdžių. Kiekvienas judviejų pasirodymas – unikali ir dinamiška patirtis, kurioje persipina ne tik džiazas ir improvizacija, bet taipogi šiuolaikinės klasikinės muzikos gijos. Marto ir Esa gebėjimas generuoti idėjas ir jas organiškai apjungti tiesiog čia ir dabar, stebina net daug girdėjusias ausis. 

Tiek Martas, tiek Esa laikomi vienais talentingiausių džiazo ir improvizacinės scenos muzikantų Baltijos jūros regione. Naujausiame albume „Lighthouse Stories“, Mart ir Esa sujungia akustinį garso pasaulį ir įvairialypes gyvos elektronikos platumas. Estiškai suomiškas duetas į Vilnių atveža neįtikėtinais siužeto vingiais pasižyminčių istorijų kraitį!  

Lietuviškos improvizacinės ir džiazo scenos flagmanas, pučiamųjų virtuozas Liudas Mockūnas tęsia bendradarbiavimą su ilgamečiu savo bičiuliu – Ispanijos avangardinės muzikos legenda, savito braižo kompozitoriumi ir genialiu pianistu Agusti Fernandezu.  

Liudas ir Agusti „Improdimensijos“ publikai pristatys naujausius dueto kūrybinius ieškojimus. Įspūdingu grojimo technikos bagažu ir lakia garsine vaizduote pasižymintys muzikantai stebina neįtikėtinai plačiais kūrybiniais horizontais, kurių toliuose susilieja džiazas, šiuolaikinė akademinė bei improvizacinė muzika. 2020 m. išleistoje A. Fernandez ir L. Mockūno plokštelėje „Improdimensions“ bei judviejų koncertuose nesunku tuo įsitikinti. Velniškai plačiomis išplėstinių technikų galimybėmis operuojantys muzikantai gegužės 22 d. atvers naują savo garsų istorijos skyrių! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.