Bistrampolio dvaro kultūros savaitgalis: nuo „Daddy Was A Milkman“ iki „Vestuvių“

Vasara kultūros keliautojus vilioja neįprastomis vietomis ir erdvėmis. Viena tokių – nuo XV amžiaus gyvuojantis, kadaise sugriuvęs ir net keletą kartų atstatytas Bistrampolio dvaras Panevėžio rajone. Tradicijos puoselėti kultūrą čia išliko per šimtmečius – restauruotose buvusiose dvaro arklidėse vyksta festivaliai ir koncertai. 

Bistrampolio dvaras.<br>Rengėjų nuotr.
Bistrampolio dvaras.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2024, 12:07 PM

Liepos 19–21 dienomis Bistrampolio dvaro erdves pripildys muzika ir teatras, – kultūros savaitgalio organizatoriai „Geros muzikos ekspertai“ netikėtoje vietoje klausytojams ir žiūrovams pateiks įspūdingą, dvaro grožio vertą programą. 

Kultūros dvare savaitgalį liepos 19 dieną, penktadienį, pradės atlikėjas, kurio magiškas, svajingas dainas transliuoja ne tik Lietuvos, bet ir užsienio radijo stotys. „Daddy Was A Milkman“ – bene vienintelis lietuviškos scenos atstovas, surengęs anšlaginius koncertus Rygos klube „Palladium“ ir Rygos arenoje. 

2018 metais atlikėjas buvo pristatytas rekordiniam „M.A.M.A.“ apdovanojimų skaičiui. Per ceremoniją jam įteiktas svarbiausias titulas – „M.A.M.A.“ komisija „Daddy Was A Milkman“ išrinko „Metų atlikėju“. 

Šeštadienį, liepos 20 dieną, Bistrampolio dvare – kultinis Vilniaus miesto teatro – OKT spektaklis, į kurį Vilniuje sunkiai įmanoma gauti bilietus, – Oskaro Koršunovo režisuotos „Vestuvės“. 

Įkvėptas vokiečių klasiko Bertoldo Brechto kūrinio, besiremiantis nūdienos aktualijomis, spektaklis tapo fenomenaliu reiškiniu, nuolat kintančiu nuotykiu ir spektaklio aktoriams, ir jo žiūrovams.

„Vestuvės“ kalba apie aktualius dalykus – dviveidišką moralę ir skaistybę, papročių suirimą, absurdišką deformaciją to, kas kadaise buvo labiausiai sakralūs dalykai žmogaus egzistencijoje. Spektaklyje vaidina apdovanojimus pelnę jaunosios kartos aktoriai – Kęstutis Cicėnas, Žygimantė Elena Jakštaitė, Greta Petrovskytė, Lukas Malinauskas ir kiti. 

Sekmadienį, liepos 21 dieną, Bistrampolio dvaras priims lietuviškos muzikos divą, elegantišką ir nenuspėjamą atlikėją bei dainų kūrėją Moniką Liu. Su grupe pasirodysianti dainininkė žada jautrų, dramatišką ir sentimentalų pasirodymą, kuriame su klausytojais dalysis savo istorijomis. 

Monikos Liu muzika, išskirtinis jos artistiškumas pavergia klausytojus. Atlikėja, nors ir nepaklūsta įprastiems standartams, visada be galo atvira ir nuoširdi, gebanti sujungti džiazą ir popmuziką, teatrą ir tikrovę, juoką ir ašaras. 

Tai, kad Monikos Liu koncertai yra gausiai lankomi, geriausiai apibūdina neeilinę dainininkės charizmą ir talentą. Ekscentriškas, alternatyvios popmuzikos skambesys, džiazo nuotaikos, bosanovos ritmai, disko aidas ir, žinoma, gimtoji kalba – toks gaivinantis lietuviškos muzikos eliksyras bus pateiktas Bistrampolio dvare.

Kultūros savaitgalis Bistrampolio dvare – liepos 19–21 dienomis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.