Susitikti su gerbėjais į Vilnių atvyko legendiniai „Hario Poterio“, „Galaktikos sergėtojų“ ir „Gilmoro merginų“ aktoriai

Į Lietuvą atvyko garsus airių kilmės aktorius Devon Murray, „Hario Poterio“ filmuose įkūnijęs charizmatiškąjį Semą Finiganą, bei talentingoji aktorė Natalia Tena, geriausiai žinoma dėl savo vaidmenų „Hario Poterio“ bei „Sostų karų“ projektuose.

Natalia Tena, Devon Murray, Sean Gunn ir Natasha Halevi.<br>Organizatorių nuotr.
Natalia Tena, Devon Murray, Sean Gunn ir Natasha Halevi.<br>Organizatorių nuotr.
Natalia Tena.<br>Organizatorių nuotr.
Natalia Tena.<br>Organizatorių nuotr.
Sean Gunn ir Natasha Halevi.<br>Organizatorių nuotr.
Sean Gunn ir Natasha Halevi.<br>Organizatorių nuotr.
Devon Murray.<br>Organizatorių nuotr.
Devon Murray.<br>Organizatorių nuotr.
Sean Gunn ir Natasha Halevi.<br>Organizatorių nuotr.
Sean Gunn ir Natasha Halevi.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 25, 2024, 10:20 AM

Abiejų vizito tikslas – susitikti su gerbėjais savaitgalį vyksiančiame populiariosios kultūros renginyje „Comic Con Baltics 2024 powered by Samsung“.

Į Lietuvą atvykusio aktoriaus D. Murray vardas daugeliui asocijuojasi su kultine „Hario Poterio“ filmų saga. Joje jis įkūnijo Semą Finiganą, entuziastingą ir komišką Grifų Gūžtos studentą, Hario Poterio kambario draugą.

35-erių sulaukęs D. Murray aktoriaus karjerą pradėjo dar vaikystėje, tačiau pasaulinį pripažinimą pelnė tik atlikęs Semo Finigano vaidmenį „Hario Poterio“ sagoje. Renginio metu aktorius su gerbėjais žada pasidalinti unikaliomis istorijomis ir linksmais prisiminimais iš filmavimo aikštelės.

„Vilniuje turiu keletą draugų, tad džiaugiuosi, jog turėjau galimybę pagaliau juos aplankyti. Gyvenu nuošaliame ūkyje viduryje niekur. Kalbu tik apie arklius ir su arkliais, tad smagu kartais ištrūkti ir susitikti bei pabendrauti su draugais, gerbėjais, užmegzti naujų pažinčių. Kviečiu susitikti renginyje šį savaitgalį“, – sakė aktorius.

Britų aktorė N. Tena, „Hario Poterio“ filmų sagos gerbėjams geriausiai žinoma dėl ryškaus Nimfadoros Tonks – metamorfmagės, gebančios keisti savo išvaizdą, vaidmens. Šį ryškų personažą, aktorė įkūnijo nuo penktosios sagos dalies – „Hario Poterio ir Fenikso brolija“.

„Atvykau vėlai vakare, bet šį rytą išbėgau pabėgioti ir mėgavausi gražiais miesto vaizdais. Labai noriu paragauti cepelinų bei šaltibarščių ir, žinoma, nekantrauju susitikti su visais fanais renginyje“, – sakė Natalia Tena.

Greta ryškaus vaidmens magijos pasaulyje, aktorė taip pat vaidino tokiuose garsiuose projektuose kaip „Sostų karai“, „Džonas Vikas“, „Mandalorietis“ ir dešimtyje kitų.

Istorijos iš garsių projektų

Į Lietuvą penktadienį atvyko charizmatiškasis aktorius Sean Gunn, žiūrovams labiausiai įsiminęs dėl savo vaidmenų „Marvel“ visatos filmuose „Galaktikos sergėtojai“ (angl. „Guardians of the Galaxy“). Aktoriaus vizito tikslas – susitikti su gerbėjais didžiausiame populiariosios kultūros renginyje Baltijos šalyse „Comic Con Baltics 2024 Powered by Samsung“. Kartu su juo atkeliavo žmona, taip pat aktorė Natasha Halevi.

Lietuvoje viešinčio aktorius S. Gunn karjera prasidėjo nuo ekscentriško Kirk Gleason vaidmens populiariame televizijos seriale „Gilmoro merginos“. Aktoriaus humoro jausmas ir gebėjimas kurti įsimintinus personažus atvėrė jam duris į Holivudą. Geriausiai S. Gunn yra žinomas dėl savo vaidmenų tokiuose projektuose kaip „Galaktikos sergėtojai“ ir „Savižudžių būrys“. Šiais metais aktorius į ekranus sugrįš su animaciniu serialu „Būtybių vadai“, kuriame įgarsino Weasel ir G.I. Robotą. „Savaitgalį kviečiu susitikti visus, kurie gyvena populiariąja kultūra. Nekantrauju pasimatyti!“, – sakė pro Vilniaus oro uosto duris žengęs S. Gunn.

Į Lietuvą S. Gunn atvyko kartu su žmona, aktore ir režisiere Natasha Halevi. Renginio metu pora dalinsis patirtimi, kaip aktoriams pavyksta išlaikyti balansą tarp darbo ir šeimos.

Susitikti kviečia dar daugiau garsių vardų

Šį savaitgalį, gegužes 24–26 dienomis, „LITEXPO“ vyksiančiame didžiausiame populiariosios kultūros renginyje pabendrauti kvies ir kiti garsūs aktoriai bei turinio kūrėjai – seriale „Kalnietis“ Dankaną Maklaudą įkūnijęs aktorius Adrian Paul, internetinių komiksų žvaigždės „Cyanide & Happiness“ kūrėjas Rob DenBleyker, „Natural Habitat Shorts“, Nathan W. Pyle, kuriantis „Strange Planet“ komiksus, bei internetinė asmenybė „Nobody Sausage“.

Be susitikimų su garsiais aktoriais ir internetinio turinio kūrėjais renginyje lankytojų lauks naujausių kompiuterinių žaidimų ir technologijų pristatymai, didžiausias Baltijos šalyse cosplay konkursas, filmų pristatymai, diskusijos, interaktyvi šeimų erdvė, „Menininkų alėja“, prekybininkų erdvė ir daug kitų įdomybių. Projektą iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.