Su publika atsisveikina kauniečių spektaklis „Žanas ir Beatričė“

Kauno kameriniame teatre vasario 16-osios vakarą paskutinį kartą bus suvaidintas spektaklis „Žanas ir Beatričė“, pastatytas pagal visame pasaulyje režisierių

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 16, 2014, 2:34 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:04 AM

Spektaklio „Žanas ir Beatričė“ kūrėjai jo žanrą nusakė taip: melo drama. Suprasti galima dvejopai: melodrama (populiarus žanras) arba melo drama (apgaulės drama). Čia lyg senoje geroje pasakoje užsimezgęs siužetas, kuriame įnoringa princesė siunčia sunkiausius išbandymus siekiantiems jos rankos, pamažu perauga į gilią ir skausmingą dramą. Detektyvinė istorija pagauna savo nenuspėjamais posūkiais, netikėtais atsivėrimais.

Ryškų Beatričės vaidmenį šiame spektaklyje sukūrė Kauno nacionalinio dramos teatro aktorė Eugenija Bendoriūtė, Žano – Aleksandras Rubinovas. Spektaklio režisierius – Stanislovas Rubinovas, scenografas – Sergejus Bocullo.

Debiutantu čia tapo muzikos kūrėjas – jaunasis kompozitorius Titas Petrikis. Pravėręs duris į sceną Kauno kameriniame teatre, T. Petreikis ir toliau kuria muziką teatrui, bendradarbiauja su Jonu Jurašu , Faustu Latėnu ir kitais režisieriais.

Pažymėtina, jog Kauno kamerinio teatro spektaklis taip pat sulaukė aukščiausių įvertinimų Prancūzijoje. 2012 metais „Žanas ir Beatričė“ buvo pristatytas teatrų festivalyje „Les Eurotopiques“.

Kylančios teatro žvaigždės Ievos Triškauskaitės kelias į sceną prasidėjo būtent po šio spektaklio. Dar besimokydama mokykloje, mergina su drauge nuėjo pažiūrėti Kauno kamerinio teatro spektaklį „Žanas ir Beatričė“. Įkvėpta šio pastatymo ji ir sugalvojo stoti į aukštąją mokyklą studijuoti aktorinio meistriškumo. Šiandien I.Triškauskaitė kuria vaidmenis teatro korifėjaus Eimunto Nekrošiaus spektakliuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.