Keistuolių teatro jubiliejinis koncertas – kaip smaragdas

Ar lengva patikėti paprastais stebuklais? Tikrai taip! Keistuolių teatras savo gimtadienio koncerte Kėdainiuose tai įrodė. Subtilus, linksmas, dinamiškas ir jaudinantis jubiliejinis dvidešimt penkerių metų koncertas tapo tikra švente kėdainiečiams. Jį pamatys ir kitų Lietuvos miestų publika.

Akimirka iš Keistuolių teatro 25-mečio koncerto.<br>M.Siruso nuotr.
Akimirka iš Keistuolių teatro 25-mečio koncerto.<br>M.Siruso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 2, 2014, 1:44 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:18 PM

Kas būtų prieš dvidešimt penkerius metus pamanęs, kad vos keturių aktorių įkurtas teatras taip užaugs. Kartais žiūrėdamas koncerto pasirodymą negalėdavai atsistebėti – kiek jų daug! O jų iš tiesų daug – visos keturios kartos, tarp kurių ir buvę "keistuoliai" Sigutis Jačėnas ir Robertas Aleksaitis. Ko gero, neįmanoma nustoti būti "keistuoliu"... Varnos Albertinos pasirodymas sukėlė audringas ovacijas.

Pirmoji koncerto dalis, skirta vaikiškų spektaklių ištraukoms, tapo tikru džiaugsmu vaikams ir jų tėveliams. Tai juk ir jų tėvų vaikystės dainos. Koncerte, prasidėjusiame daina „Aukštyn kojom“, jau tapusia Keistuolių teatro vizitine kortele, netrūko dinamikos – viena po kitos scenoje keitėsi aktorių grupės atlikdamos vis kitokio spektaklio ištrauką. Neseniai atsikūrusio „Geltonų Plytų kelio“ daina tapo laiko tėkmės ir pokyčių simbolių – scenoje prie vyresniosios herojus įkūnijančių aktorių kartos prisidėjo jaunieji aktoriai.

Po smagios pradžios ta pačia nuotaika lydėjo ir ištraukos iš kitų Keistuolių teatro vaikiškų spektaklių: baisiai malonūs plėšikai iš „Laimingojo Hanso“, „Grybų karo“ būgnininkai, draugės varna ir karvė iš „Mamulės Mū“, nedidukas, bet vienintelis toks nepaprastas orkestras ir kitų spektaklių herojai sveikino teatrą gimtadienio proga. Ir maži, ir dideli žiūrovai kartu su aktoriais dainavo, plojo, trepseno, šoko ir negailėjo plojimų. Vaikams buvo gera matyti, kaip šėlsta jų tėvai.

Koks gimtadienis be dovanų! Keistuolių teatras parengė staigmeną suaugusiems vaikams – gyvai scenoje atliktos ištraukos iš spektaklių „Aukštyn kojom“ ir „Kitą kartą“. Seniai negirdėtos nostalgiškos dainelės sujaudino ne vieną. Kai kurios jų neskambėjo net 15 metų! Atrodo, kad niekas per tuos metus ir nepasikeitė, o į vaikystę grįžti taip paprasta mėlynu autobusiuku.

Antroji koncerto dalis, prasidėjusi epizodais iš spektaklių „Liūdnojo vaizdo riteris“, „Meilė ir mirtis Veronoje“ ar „Taisyklė Nr. 1“, iš pradžių pasirodė visai kitokia nei pirmoji – rimtesnė. Tačiau tai tik pirmas apgaulingas įspūdis, nes "keistuoliai" nepaliauja stebinti ir linksminti. Rimtą ir kiek griežtą nuotaiką pakeitė humoras, kurio Keistuolių teatras tikrai nestokoja. Čia viskas kitaip – net gimtadienio torte slypi staigmena.

Ko gero, vis dar laukiamiausių Keistuolių teatro personažų iš spektaklio ir filmo „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ atlikti legendiniai hitai tapo šventės kulminacija. Abejingų salėje neliko.

Jubiliejaus šventę vainikavo finalinis visų "keistuolių" pasirodymas. Ir vėl visos kartos ir visi kartu! Salėje ant popierinių lėktuvėlių sparnų skraidė linkėjimai ir sveikinimai, scenoje antikos laikus primenantis panteonas atrodė tuoj grius nuo plojimų ir ore tvyrančio visuotinio jaudulio ir džiaugsmo.

Su savo žiūrovais aktoriai dar susitiks kovo 8 d. „Švyturio“ arenoje Klaipėdoje, kovo 15 d. „Žalgirio“ arenoje Kaune, kovo 22 d. „Siemens“ arenoje Vilniuje ir balandžio 4 d. Šiaulių arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.