J.Vaitkaus vietą užims A.Rubinovas

Režisieriui Jonui Vaitkui atsisakius vykti į teatrų festivalį „Susitikimai Rusijoje“ Sant Peterburge, jo pėdomis pasekė ne visi Lietuvos teatralai. Festivalio rengėjas Sergejus Šubas J.Vaitkaus trupės vietą pasiūlė užimti Kauno kameriniam teatrui. Jo vadovas Aleksandras Rubinovas kvietimą priėmė.

A.Rubinovas Sankt Peterburgo festivalyje pristatys mono spektaklį „Koba".<br>Nuotr. iš teatro archyvo
A.Rubinovas Sankt Peterburgo festivalyje pristatys mono spektaklį „Koba".<br>Nuotr. iš teatro archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Mar 21, 2014, 5:58 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:35 AM

Lietuvos rusų dramos teatro vadovas J.Vaitkus į festivalį atsisakė vykti tada, kai Rusijos kultūros ministerijos išplatintame kultūros veikėjų, palaikančių Rusijos veiksmus Kryme, sąraše pamatė festivalio rengėjo ir teatro „Baltijos namai“ vadovo S.Šubo parašą.

Po viešo J.Vaitkaus atsisakymo laiško jam ir jo vadovaujamai trupei buvo uždrausta naujausią spektaklį rodyti ir Sverdlovske.

Šiandien Kauno teatralų gretose kilo neramumai. Pasklido žinia, kad į S.Šubo rengiamą festivalį sutiko vykti Kauno kamerinio teatro vadovas A.Rubinovas.

A.Rubinovas tai patvirtino ir papasakojo savo motyvus, kodėl vyks į Sankt Peterburgą.

Režisierius ir aktorius sakė, kad su S.Šubu pažįstami nuo 1994 metų.

„Jo vadovaujama organizacija rengia 12 įvairių festivalių. Kai kuriuose iš jų mūsų teatras nuolat dalyvauja“, – sakė A.Rubinovas.

Jo teigimu, vakar S.Šubas lankėsi Kaune.

„Jis norėjo pagerbti neseniai mirusio mano tėvo režisierius Stanislovo Rubinovo (ankstesnio Kauno kamerinio teatro vadovo) atminimą. Drauge apsilankėme kapinėse. Vėliau S.Šubas paklausė, ar nenorėčiau dalyvauti festivalyje. Aš sutikau“, – sakė A.Rubinovas.

Kaunietis menininkas sakė, kad „Susitikimuose Rusijoje“ pristatys monospektaklį „Koba“. Tai pagal populiaraus rusų rašytojo Edvardo Radzinskio apsakymą pastatytas vaidinimas. Jį režisavo ir pats vaidina A.Rubinovas.

„Tai – antistalinistinis vaidinimas. Jį esu vaidinęs Ukrainoje. Vakarų ukrainiečiai spektaklį gyrė. Rytų Ukrainoje susilaukiau piktų pastabų, kad drįstu kritikuoti Staliną“, – sakė A.Rubinovas.

Paklaustas, kaip vertina J.Vaitkaus poelgį ir ar pats nebijo susilaukti nepalankių vertinimų dėl dalyvavimo festivalyje, A.Rubinovas sakė, kad kolegos poelgio nekritikuoja, bet ir nekomentuoja.

„Aš į Rusiją važiuoju ne kariauti, o vaidinti. Savo požiūrį į stalinizmą ir dabar vykstančius įvykius tarp Rusijos ir Ukrainos vykstu išdėstyti meno kalba“, – teigė Kauno kamerinio teatro vadovas.

˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.