Kauno kamerinis teatras nevyks į festivalį Sankt Peterburge

Kauno kamerinis teatras į festivalį „Susitikimai Rusijoje“, nenorėdamas tapti politinių manipuliacijų įrankiu, nevyks.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 23, 2014, 5:03 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:40 AM

Pasak aktoriaus, teatro meno vadovo Aleksandro Rubinovo, Kauno kamerinis teatras jau dvidešimt metų vaisingai bendradarbiauja su festivalių centru „Baltijskij dom“ Sankt Peterburge. Per tuos metus vaidinta dvylikoje skirtingų festivalių, rengti bendri projektai, keistasi gastrolėmis. Ir niekada šio bendradarbiavimo netemdė politikavimo šešėlis, jungė menas ir tik menas.

Todėl, pasak A. Rubinovo, gavę pasiūlymą dalyvauti festivalyje „Susitikimai Rusijoje“, taip pat pamatę būsimoje afišoje įvairių šalių teatrus, tarp jų ir Kijevo teatrą, sutikome.

„Niekada nepalaikydami imperinės Rusijos politikos, prezidento Vladimiro  Putino veiksmų, manėme, kad turime kovoti, diskutuoti teatro kalba, juolab kad spektaklis pagal Edvardo Radzinskio pjesę  „Koba“ aštriai byloja apie stalinizmo siaubą. Nuoširdžiai tikėjome, kad galime išsakyti savo pilietinę poziciją scenoje.

Deja, politiniai įvykiai rutuliojasi nepaprastai greitai ir grėsmingai. Supratome, kad mūsų nuvykimas šiomis dienomis į festivalį Sankt Peterburge gali būti panaudotas piktam. Nenorime tapti politinių manipuliacijų įrankiu, dviprasmiškų traktavimų objektu. Taip pat nenorime skaldyti Lietuvos kultūros žmonių pozicijos“, – pabrėžia Kauno kamerinio teatro meno vadovas.

Todėl, anot jo, Kauno kamerinis teatras į festivalį „Susitikimai Rusijoje“ nevyks. „Belieka tik apgailestauti, kad kai „dunda patrankos – mūzos turi nutilti“, – sakė A.Rubinovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.