Švedijos pažibos „The Real Group“ pavergė Vilnių

Penktadienį Nacionalinės filharmonijos salė griaudėjo nuo plojimų ir džiugių Vilniaus festivalio publikos šūksnių čia koncertavusiam švedų vokaliniam ansambliui „The Real Group“.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Andrikonytė

Jun 7, 2014, 12:20 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:27 AM

Jau trečią kartą atvykęs į Vilnių – šįsyk Švedijos nacionalinės dienos proga po aštuonerių metų pertraukos – kvintetas vėl pavergė publiką darniu, virtuozišku dainavimu, spalvingu repertuaru, nuotaikingu scenos šou ir galiausiai – kokybišku jo įgarsinimu (grupė dainavo su mikrofonais).

„The Real Group“ ypatinga ir tuo, kad jos nariai patys kuria ir išradingai aranžuoja muziką, yra neblogi oratoriai – pasirodymų metu leidžia pailsėti balsams smagiai bendraudami su publika.

Tiesa, džiazo mėgėjai vakaru galėjo kiek nusivilti – džiazo skambėjo nedaug: artistai žėrėjo popatlikėjų amplua. Tai atspindėjo ir grupės dainavimo stilius, ir koncerto repertuaras, kuriame skambėjo nemažai popšlagerių aranžuočių, tarp jų – Michaelo Jacksono, George‘o Michaelo hitai.

Savitumu programoje išsiskyrė skandinavų folkloro melodijos – jų klausytis buvo ypač malonu. O štai Wolfgangas Amadeus Mozartas kažkodėl tapo dainininkų švelnios pašaipos objektu, esą jo populiariausioji simfonija yra tokia ilga ir nuobodi, kad publiką užliūliuotų – tokią įžangėlę svečiai prisegė savo žaviajam popuri W.A.Mozarto 40-osios simfonijos tema. Tarsi koncertas vyktų ne elitinio klasikos festivalio scenoje.

Tačiau klausytojai po „The Real Group“ šou skirstėsi kuo puikiausios nuotaikos, išprašę iš grupės dar kelis bisus. O muzikos žinovai dūsavo: „Kada lietuvių atlikėjai galės pasiūlyti panašaus lygio pramogą?“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.