Kaune naują įrašų sesiją rengia pasaulio operos pažibos

Vieno geriausių dabarties tenorų Aleksandro Antonenkos veltui šį sezoną laukė Vilnius, o Kaune solistas praleis visą savaitę. „Metropolitan Opera“, „Covent Garden“ ir kitų garsių teatrų žvaigždė kartu su puikiu Europos scenų sopranu Dinara Alijeva Kauno filharmonijoje įrašinėja populiarių operų arijų ir duetų albumą. Artistams akompanuoja Kauno miesto simfoninis orkestras (vadovas Algimantas Treikauskas), diriguojamas meno vadovo, armėnų kilmės JAV maestro Konstantino Orbeliano.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 22, 2014, 1:58 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:43 PM

Tai bus jau ketvirtoji JAV kompanijos „Delos Music“ Kaune įrašyta kompaktinė plokštelė. Pernai virtuozinių G.Rossini arijų albumą čia įdainavo vienas ryškiausių „bel canto“ tenorų amerikietis Lawrence'as Brownlee, savo pirmą solinį albumą įrašė perspektyviausias šių dienų bosas Ildaras Abdrazakovas. Abu leidiniai sulaukė didelio tarptautinės žiniasklaidos dėmesio, yra įtraukti į „Naxos“ katalogą, parduodami visame pasaulyje.

Netrukus pasirodys naujausias Kauno miesto simfoninio orkestro ir „Delos Music“ darbas – G.Verdi operos „Simonas Bokanegra“ plokštelė, įrašyta su Dmitrijumi Chvorostovskiu, Barbara Frittoli, I.Abdrazakovu ir kitais „Metropolitan Opera“ solistais.

Nuo pastarojo darbo Kauną pamėgo ilgametis „Metropolitan Opera“ dirigentas ir vokalo pedagogas Johnas Fisheris.Tąkart maestro susigundė atvykti į Lietuvą dėl sentimentų G.Verdi veikalui bei jo atlikėjams, o dabar jis ėmėsi darbo su žymiuoju išeiviu iš Latvijos A.Antonenka bei Maskvos didžiojo teatro soliste D.Alijeva. Su muzikantais repetuoja dar du garsūs atvykę pedagogai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.