Violetai Urmanai – garbingas Italijos apdovanojimas

Visas pasaulis jai ploja atsistojęs, kai ji dainuoja itališkų operų arijas, o jos asmeninis pasaulis sukasi aplink italą vyrą. Itališka dvasia pulsuojančiame operos solistės Violetos  Urmanos (53 m.) gyvenime svarbus įvertinimas – jai įteiktas Italijos žvaigždės ordinas už nuopelnus šios šalies kultūrai.

Violetai Urmanai – garbingas Italijos apdovanojimas.<br>D.Umbraso nuotr.
Violetai Urmanai – garbingas Italijos apdovanojimas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Liuminata Mickutė

Sep 19, 2014, 4:11 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 9:49 AM

Garbingą apdovanojimą lietuvei įteikė Italijos ambasadorius Stefano Taliani de Marchio savo rezidencijoje Vilniuje. Čia pagerbti V.Urmanos susirinko artimiausi jos bičiuliai, Lietuvos politikai bei ambasadoriai.

„Italija mane apdovanojo daug anksčiau: čia sutikau savo vyrą Alfredo Nigro, visa mano karjera pagrįsta dainuojant Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini ir kitų Italijos genijų  kūrinius. Iš dalies ir aš nešiau italų kultūrą po visą pasaulį ir stengiausi tą daryti kuo geriau. Bet tai dar nereiškia, kad kiekvienas, kuris dainuoja itališkose operose, yra taip pagerbtas kaip aš“, – atsiimdama apdovanojimą kalbėjo V.Urmana.

Šiemet Italija tokių apdovanojimų įteikė tik 37 asmenims.

„Šalis, kuri driekiasi prie Viduržemio jūros ir kurioje gimė garsūs kompozitoriai, išreiškia didelę pagarbą vienam žymiausių pasaulio sopranų Violetai Urmanai. Violeta – lietuvių  tautos pasididžiavimas, bet ja didžiuojasi ir italai“, – kalbėjo apdovanojimą Italijos prezidento Giorgio Napolitano vardu V.Urmanai įteikęs ambasadorius S.Taliani de Marchio.

Šis apdovanojimas operos solistę užklupo kaip lietus iš giedro dangaus, tad moteriai buvo sunku rasti žodžius, apibūdinančius šio apdovanojimo svarbą jai.

„Žinau, kad savo šalyje esu vertinama, bet kad mane taip  įvertintų kita šalis – retas atvejis“, – susijaudinusi kalbėjo V.Urmana.

Dieną prieš atsiimdama apdovanojimą V.Urmana koncertavo Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre su vienu garsiausių dirigentų Zubinu Mehta ir jo vadovaujamu Izraelio  filharmonijos simfoniniu orkestru.

„Jūs mane ir visus operos klausytojus savo nepaprastu pasirodymu iš džiaugsmo nuskraidinote į kosmosą“, – gyrė V.Urmaną S.Taliani de Marchio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.