Kiek dar scenoje juokausime tik apie antrąjį galą ir alkoholį?

Lietuviai moka juokauti. Nepaneigsi. Tad kodėl scenoje dažniausiai liejasi pokšteliai arba apie antrąjį galą, arba apie gėrimą? Štai „Kitoks teatras“ spalio 2-ąją Tauragėje pristatys spektaklį „Klastingas tirpalas“. Komediją! Apie ką? Apie alkoholio vartojimą. Jame vaidins žinomi teatro ir televizijos aktoriai: Ramūnas Šimukauskas, Džiugas Siaurusaitis, Eglė Mikulionytė, Darius Rakauskas ir Lina Rastokaitė.

Daugiau nuotraukų (1)

Karolina Augevičiūtė

Sep 29, 2014, 8:40 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 5:37 AM

Komedijos „Klastingas tirpalas“ premjera įvyks ketvirtadienį, tačiau spektaklio aktoriai ir režisierius Ričardas Vitkaitis, dėdami paskutinius štrichus, pakvietė įvertinti naująjį spektaklį muzikiniame klube „New York“.

Koks įspūdis? Kaip tame posakyje – neišgėręs nesuprasi. Spektaklyje pasakojama apie mokslininką, žūtbūt norintį išsiaiškinti, kaip žmones veikia alkoholis. Eksperimentuoja ne tik jis pats, bet ir kiti veikėjai. Tiesa, nieko versti ar įkalbinėti dalyvauti „tyrime“ nereikia. Čia alkoholis tampa jungiančiu ir vienijančiu rodikliu.

Scenoje aktoriai nuolat „geria“, o mokslininką vaidinantis R.Šimukauskas nepaliauja kartoti, kad „tas tirpalas – klastingas“. Ir iš tiesų – kokių tik kuriozų nenutinka padauginus „tirpalo“ (juk poveikis žmogui išbandomas ne su penkiasdešimt gramų). Visai kaip gyvenime, sakytume. Bet ar tikrai?

Režisierius R.Vitkaitis teigė, kad spektaklyje nesiekiama moralizuoti. Aktoriai jam pritarė. Tai, pasak jų, tėra komedija, kuria nesiekiama ko nors pasakyti. Šias linksmybes kūrėjai planuoja iki metų pabaigos pakartoti net 20 kartų.

Spektaklis sukurtas pagal to paties pavadinimo Aleksejaus Trociuko pjesę, kurią iš rusų kalbos išvertė Vilija Grigaitytė. Rusijoje pagal šią pjesę net serialas buvo sukurtas. Teigiama, kad labai populiarus. Ar toks pat populiarus bus ir siekiantis nieko nepasakyti „Kitokio teatro“ spektaklis? Kaip sako rusai, pagyvensim – pamatysim.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.