Į Vilnių atvykęs Ph. Glassas atvežė linkėjimų nuo L. Anderson

Prieš keletą valandų (13 val. 30 min.) daugelį gerbėjų Lietuvoje turintis garsusis amerikiečių muzikos guru Philipas Glassas atskrido į Vilnių. Skrydis iš Niujorko buvo per Frankfurtą, o apsigyveno  muzikas „Novotel“ viešbutyje Vilniaus centre. Nuo 19 val. sostinės Kongresų rūmuose Ph.Glasso ir jo ansamblio „The Philip Glass Ensemble“ koncertas. 

Ph.Glassas atvyko geros nuotaikos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ph.Glassas atvyko geros nuotaikos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Beata Baublinskienė

Nov 5, 2014, 5:43 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 5:47 AM

77 metų kompozitorius ir atlikėjas į Vilnių atvyko puikiai nusiteikęs. Jis labai šiltai prisimena savo viešnagę Lietuvoje prieš 20 metų, kai simfoninės muzikos koncerte buvo atlikti jo kūriniai, bei koncertą prieš dešimtį metų Vilniaus festivalyje, kur pats Ph.Glassas drauge su garsiuoju amerikiečių „Kronos“ kvartetu atliko jo muziką nebyliam filmui „Drakula“.

Pasak Ph.Glasso, kaip tik vakar jis bendravo su savo gera bičiule, garsiąja dainų kūrėja Laurie Anderson, kurios koncertą „Vilniaus festivaliai“ sostinėje buvo surengę prieš keletą metų. Šiuo metu L.Anderson gyvenime – sunkus laikotarpis, mat prieš metus anapilin iškeliavo jo gyvenimo draugas rokeris Lou Reedas. Tačiau Laurie siunčia Vilniui labų dienų ir labai maloniai prisimena savo viešnagę.

Šiandienos koncertu Vilniuje prasideda Ph.Glasso ir jo ansamblio koncertų turnė po Europą. Jau ketvirtadienį įžymybė išvyksta į Jungtinę Karalystę.

Ph.Glasso ir „The Philip Glass Ensemble“ koncerto Vilniuje programoje - muzika iš garsiojo Godfrey Reggio dokumentinio filmo „Koyaanisqatsi“, iš operos „Einšteinas paplūdimyje“, „Dvylikos dalių muzikos“ bei kiti žinomi Ph.Glasso kūriniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.