Mylėk teatrą – žinok, kiek daug įdomybių jame, pažink paslaptis

Trečiadienį, lapkričio 19-ąją, Didžiosios Britanijos teatrai dalyvavo akcijoje „#LoveTheatre“ per Tviterį. Ištisą parą šalies teatrai ir jų žiūrovai bendravo, rašydami žinutes, o įdomiausios skelbiamos dienraščio „The Guardian“ portale, kuris ir surengė šią akciją.

Nuotrauka iš spektaklio „Vasarvidžio nakties sapnas“, vaidinamo „Noel Coward“ teatre, buvo tarsi „The Guardian“ akcijos „#LoveTheatre“ ženklas.<br>J.Persson nuotr.
Nuotrauka iš spektaklio „Vasarvidžio nakties sapnas“, vaidinamo „Noel Coward“ teatre, buvo tarsi „The Guardian“ akcijos „#LoveTheatre“ ženklas.<br>J.Persson nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Justina Jurgaitytė

Nov 20, 2014, 12:40 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:43 AM

Anot „The Guardian“ žurnalistų, viskas buvo sumanyta tam, kad teatrai galėtų atskleisti milžinišką darbą, kurį nuveikia kasdien, nepaisant finansavimo sumažinimo. Kiti akcijos „#LoveTheatre“ tikslai – sudominti teatru kuo daugiau žiūrovų ir patiems teatrams sudaryti lengvesnes salygas žaibiškai užmegzti tarpusavio kontaktus, paskleisti darbo žinias, išsiaiškinti vaidybos aikštelių aplinkybes.

Teatrai pasinaudojo portalo suteiktomis galimybėmis, skelbė savo naujienas, rodė užkulisius, dekoracijų montavimo darbus, pasirengimus to vakaro spektakliams ir netgi – kaip ir kur laikomi šunys, jeigu jie patenka į teatrą.

„Shakespeare Globe“ teatras demonstravo, kaip atrodo „kraujo“ pripildytas balionėlis, kurį aktoriai vaidindami išmoningai paslepia, ir čia pat – vaizdas, kai „kraujas“ ištrykšta. Tiesa, interneto minireportaže „kraujas“ tryško į metalinę kriauklę. Tą reginį galima pamatyti ir šiandien.

Pora teatrų rodė vaizdus iš aktorių grimo kambarių – būsimi žiūrovai galėjo stebėti, kaip aktorius virsta personažu. Kai kurie teatrai vakare tiesiogiai transliavo savo spektaklius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.