Muzikinio spektaklio „Lobių sala“ kūrėjai laukia tėvų su vaikais

Artėjant Kalėdoms didžiųjų Lietuvos miestų arenose atgims nuotykių istorija, papasakota Roberto Louiso Stevensono romane „Lobių sala“. Visai šeimai skirtas muzikinis spektaklis pakvies į nuotykių, pavojų ir piratų intrigų kupiną lobių paiešką, kurioje dalyvaus ryškios Lietuvos scenos asmenybės: Marius Jampolskis, Česlovas Gabalis, Rafailas Karpis, Žilvinas Žvagulis, Irena Starošaitė, Mantas Stonkus, Algirdas Dainavičius ir kiti. Libreto autorius Arnas Ališauskas, kompozitorius Marius Matulevičius, o dainų tekstų autorius Arūnas Valinskas.

Muzikinio spektaklio "Lobių sala" komanda žiūrovams žada smagių nuotykių ir skambių melodijų.
Muzikinio spektaklio "Lobių sala" komanda žiūrovams žada smagių nuotykių ir skambių melodijų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2014, 1:56 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 10:30 PM

„Lobių saloje“ pasakojama apie jaunąjį Džimą Hokinsą, kuris su bičiuliais išsirengia ieškoti pirato kapitono Flinto paslėptų turtų. Bebaimių keliautojų planus sugriauna vienakojis piratas Džonas Silveris ir senieji Flinto bendražygiai, kurie taip pat kėsinasi į paslaptingoje saloje kapitono užkastą lobį. Keliautojų laukia ne tik pavojai, bet ir draugystės bei ištikimybės išbandymai.

Kol kas „Lobių salos“ komanda apsitūlojusi repetuoja šaltoje sostinės Kultūros, pramogų ir sporto rūmų salėje, bet jau kitą savaitę patrauks per Lietuvą, bus rodomas visose didžiosiose arenose.

Pagrindinį berniuko Džimio Hokinso vaidmenį atliekantis aktorius M.Jampolskis sako, kad tokie spektakliai - proga pasitikrinti, ar neprarado vaiko savyje. Beną Ganą kuriantis dainininkas Ž.Žvagulis teigia negalėjęs atsisakyti vaidinti spektaklyje visai šeimai.

- Kas atvedė į spektaklyje „Lobių sala“ - vaikystės ilgesys ar kitos priežastys? - teiravomės aktorių.

M.Jampolskis: Jaučiu didžiulę prasmę vaidinti vaikams. Tokie vaidmenys sustiprina atsakomybę už tai, ką darai scenoje. Vaikai dirbtinumą atpažįsta iškart, jiems nesumeluosi.

Ž.Žvagulis: Ne kartą esu kviestas dalyvauti miuzikluose, bet šito negalėju atsisakyti, nes jis skirtas šeimoms su vaikais, o vaikas - svarbiausias klientas. Prieš švęsdamas savo 50-metį norėjau viską išbandyti, taip pat ir miuziklą. Taigi kaip ir debiutuosiu.

- Kokie muzikinio spektaklio iššūkiai dainininkui?

Ž.Ž.: Man buvo smalsu patyrinėti miuziklo aktorių gyvenimą. Žinojau, kad vaidinti tokiuose spektakliuose nelabai apsimoka, tačiau neįsivaizdavau, kad galima tiek daug reikia dirbti ir tiek mažai uždirbti. Esu apakęs - jie tiesiog atsidavę darbui. Man tai nesuprantama, bet todėl ir įdomu - visai kita repeticijų dvasia, kai nekvepia pinigais.

- Ar muzikine prasme įdomu dirbti „Lobių saloje“?

Ž.Ž.: Kiekvienas herojus turi po dainą. Aš esu Benas Ganas, salos gyventojas, aborigenas, turintis visus pinigus. Vaidinti, ačiū Dievui, daug nereikia, vaidinu beveik save, o ne aborigeną, tuo ir džiaugiuosi. Manau, kad pirmąjį miuziklo bandymą įveiksiu.

- R.L.Stevensono romanas „Lobių sala“ daugelio skaitytas vaikystėje, pagal šią knygą sukurta filmų, animacinių filmukų. Ar jums vaikystėje ši istorija įstrigo?

M.J.: Tai buvo viena knygų, kurios mane vaikystėje skatino fantazuoti. Galvodavau, kur tas lobis paslėptas, kodėl knygos veikėjams taip sunku jį rasti. Tai bandydavome išsiaiškinti su draugais kieme.

Ž.Ž.: Vaikystėje žiūrėjau filmą, o romaną perskaičiau dabar gulėdamas vonioje.

- Apie ką fantazuodavote vaikystėje? Kokia buvo jūsų svajonė, kokių nuotykių norėjote patirti?

Ž.Ž.: Kai perskaičiau „Tūkstančio ir vienos nakties“ pasakas, ypač apie Ali Babą ir 40 plėšikų, svarsčiau: ar įmanoma pamatyti Arabiją, tenykštes moteris su juodomis čadromis tik su plyšiu akims, juodabarzdžius vyrus. Sapnuodavau juos, o paskui gyvenimas taip susiklostė, kad gyvenau ten 4 metus. Svajonės turi savybę pildytis, tik reikia joms padėti tapti tikrove.

M.J.: Svajodavau apie nuotykius. Gaminome strėlės, lankus, kartą buvau pasiryžęs pasisiūti Zoro kostiumą, net ieškojau medžiagos. Tais laikais mažai pasirinkimo turėjome, mažai skirtingų istorijų ir filmų buvo. Jei rodė filmą „King Kongas“, visus metus visi buvome King Kongai.

- Ar tebemėgstate knygas ar filmus apie piratus, kitokius nuotykius, vaikiškas istorijas?

M.J.: Mėgstu senąją animaciją. Man patinka, kad tie filmukai turėjo paslėptas prasmes, buvo ironiški. Ne taip, kaip dabar, kai peliukas trenkia katinui keptuve per galvą, jis atsigauna ir vėl jį vejasi.

Ž.Ž.: Filmus apie piratus pasižiūriu nebent su sūnumi Vakariu. Jeigu jam būna įdomu, palaikau kompaniją. Specialiai nežiūriu.

- Koks muzikinio spektaklio „Lobių sala“ moralas?

Ž.Ž.: Laimi teisybė. Taip visus vaikus auklėjame.

- Lietuvoje pastaraisiais metais yra tikras miuziklų bumas. Ir šį žiemos švenčių laikotarpį jų bus mažiausiai trys. Kodėl publika turėtų rinktis būtent „Lobių salą“?

Ž.Ž.: Jis skirtas vaikams, visai šeimai, o tokių miuziklų ne per daug. Aš eičiau į visus - čia mūsų kultūros dalis. O po to, kai patyriau, kiek reikia repeticijų dėl 6 koncertų, vaikščiosiu į visus lietuviškus miuziklus.

Muzikinis spektaklis visai šeimai „Lobių sala“. Lapkričio 29 d. 14 val. Vilnius, „Siemens“ arena. Lapkričio 30 d. 15 val. Kaunas, „Žalgirio“ arena. Gruodžio 7 d. 14 val. Panevėžys, „Cido“ arena. Gruodžio 13 d. 14 val. Šiauliai, Šiaulių arena. Gruodžio 14 d. 14 val. Kėdainiai, Kėdainių arena. Gruodžio 21 d. 14 val. Klaipėda, „Švyturio“ arena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.