„Trubadūras“ pro rakto skylutę: kaip atsiranda scenografija?

Antradienį „Vilnius City Opera“ pakvies į premjerą – modernią Giuseppe Verdi operos „Trubadūras“ interpretaciją. Veikalas Vilniuje skambės po 20 metų pertraukos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2014, 7:17 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 4:56 AM

Tai bus pirmasis „bohemiečių“ bandymas inscenizuoti G.Verdi operą, reikalaujančią galingų solistų balsų.

Premjeriniuose spektakliuose gruodžio 2, 3, 5 ir 6 dienomis Kongresų rūmuose Leonorą dainuos Asmik Grigorian ir Sandra Janušaitė, Manriką – Placido Domingo pasaulinio dainininkų konkurso „Operalia“ finanlininkas rusas Sergejus Poliakovas ir turkas Muratas Karahanas.

Grafą di Luną kurs Laimonas Pautienius, Azučeną – Jovita Vaškevičiūtė bei  italų mecosopranas Laura Brioli. Spektaklius diriguos maestro Gintaras Rinkevičius.

Kūrėjai žada daug veiksmo, modernumo ir kino dramos. O mes žvalgomės po užkulisius ir domimės, kaip pavyksta visa tai sukurti.

Operos režisierė Dalia Ibelhauptaitė bei scenografas Marijus Jacovskis pasakoja, kaip gimsta spektaklio scenografija, kiek scenoje matomas vaizdas įtakoja aplodismentus ir kaip sekasi kurti teatrą tam visiškai nepritaikytoje Kongresų rūmų erdvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.