Skelbti taikos žinią diplomatui V.Ušackui padėjo muzikai

Europos Sąjungos ambasadorius Rusijos Federacijoje Vygaudas Ušackas ir Maskvos patriarchato bažnytinių užsienio ryšių skyriaus pirmininkas metropolitas Ilarionas Maskvoje surengė labdaros koncertą Pirmojo pasaulinio karo 100-mečiui paminėti.

Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka (Maskva)

Dec 9, 2014, 6:29 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 2:10 PM

Vienoje garbingiausių Rusijos sostinės vietų – Maskvos Piotro Čaikovskio konservatorijos Didžiojoje salėje skambėjo Giuseppe Verdi „Requiem“. Koncertu norėta pagerbti visus, žuvusius per Pirmąjį pasaulinį karą, ir atkreipti visuomenės dėmesį į būtinybę diplomatiniais kanalais sureguliuoti konfliktus.

„Šio liūdnos metinės pirmiausia skatina pasimelsti už žuvusiųjų sielos ramybę, – tardamas žodį prieš koncertą sakė V.Ušackas. – Bet tai ir pretekstas susimąstyti apie to karo pamokas. Svarbiausia jų ta, kad žmogaus gyvybė – didžiausia vertybė, ji brangesnė už bet kokias geopolitines ambicijas. Mes visi atsakingi už tai, kad niekada daugiau nebepasikartotų tokia tragedija...“

Koncertas turėjo didžiulį pasisekimą. Salė buvo pilnutėlė, o „atliekamo bilietėlio“ maskviečiai klausinėjo už pusantro dviejų kvartalų nuo Konservatorijos. „Requiem“ atliko puiki muzikų komanda: dirigentas Jaderas Bignamini (Italija), Rusijos Jevgenijaus Svetlanovo akademinis simfoninis orkestras ir keturi geriausi sakralinę muziką atliekantys Rusijos chorai, tarp jų – Maskvos sinodo, sopranas Svetlana Kasjan (Rusija), mecosopranas Stefanie Iranyi (Vokietija), bosas Nicolas Curjalis (Prancūzija) ir tenoras Edgaras Montvidas (Lietuva).

Lietuvių dainininkas pirmą kartą koncertavo Rusijoje ir iškart – vienoje pagrindinių Maskvos scenų. Jo balsas skambėjo jautriai ir galingai. „Pastaraisiais metais gyvenu daugiausia Didžiojoje Britanijoje, – sakė E.Montvidas lrytas.lt korespondentui. – Džiaugiuosi, kad galėjau perteikti rusų klausytojams tas mintis ir jausmus, kuriuos šiandien patiria visa Europa, prisimindama Pirmojo pasaulinio karo netektis. Tikiuosi, kad mūsų koncertas prisidės prie taikos ir santarvės tarp tautų, kurių visi turime siekti...“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.