Tenorą Ch.Castronovo primadonos supa scenoje ir gyvenime

„Kartais žmona siunta, kad aš dirbu daugiau už ją. Tačiau ji žino, kad sėdėdamas namuose nebūnu laimingas – man reikia dainuoti, – atviravo portalui lrytas.lt JAV dainininkas Charlesas Castronovo. – Todėl mes kartu ieškome būdų suderinti karjeras“.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Andrikonytė

Mar 15, 2015, 11:42 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 10:07 PM

Jau septynerius metus šio solisto gyvenimas – lyg nesibaigiantis galvosūkis. Šeimoje kyla ir ginčų tema „Kieno darbas svarbesnis“. Mat Charleso žmona Jekaterina Siurina – taip pat tarptautinio kalibro operos žvaigždė, o pora augina du mažamečius sūnus.

Vis dėlto balandžio 18-ąją solistas bus Vilniuje ir surengs koncertą Kongresų rūmuose. O dabar jis triumfuoja Berlyno „Deutsche Oper“ dainuodamas vieną pagrindinių partijų Giacomo Puccini operoje „Kregždutė“.

Tai – Charleso seno draugo ir kolegos, žymaus prancūzų tenoro Rolando Villazono režisūrinis debiutas šiame teatre. Kritikai jį sutiko vien palankiomis recenzijomis, stebėdamiesi, jog šį kartą premjeroje niekas nerėkė „būūū“. Vien liaupsių sulaukė ir Ch.Castronovo.

Kartu su dainininku Berlyne šiuo metu gyvena jo septynmetis sūnelis, atvykęs dviem mėnesiams iš Los Andželo su savo mokytoja. Mat antrokas nelanko mokyklos – mokosi individualiai pagal amerikietišką progamą, kad galėtų matytis su nuolat keliaujančiais tėvais. „Negalėčiau du mėnesius jo nematyti“, – aiškino tenoras.

Jaunėlį, kuriam – tik dveji, Charleso žmona neseniai išsivežė į Ameriką. Prieš tai ir jis gyveno Berlyne su savo tėvu, broliu ir aukle, bet be mamos.

„Kartais mūsų gyvenimas labai sudėtingas, – neslėpė Ch.Castronovo. – Kita vertus, būdami su žmona vienos profesijos atstovai, mes gerai suprantame vienas kitą“.

Šiuos dainininkus opera ir suvedė. Įdomu, kad jie susipažino dainuodami „Meilės eliksyre“ Berlyne. „Eliksyras suveikė“, – juokėsi Charlesas. Nuo tada jis kasmet dainuoja „Deutsche Oper" teatre, be to, Berlyne įsigijo ir namus.

Operos scena su žmona tenoras dalijasi bent kartą per metus – ji yra viena mylimiausių jo kūrybos partnerių. Tačiau dažniau Charlesui tenka dainuoti su kitomis primadonomis. „Ypač gerai jaučiuosi šalia Anos Netrebko. Ji – visada linksma, nekelianti streso partnerė. Mes visą laiką juokaujame“, – pasakojo solistas.

Berlyno „Kregždutėje“ jo scenos mylimosios yra rumunė Aurelia Florian ir lietuvių publikai jau žinoma azerbaidžanietė Dinara Alijeva. „Traviatoje“ Ch.Castronovo teko dainuoti su Nathalie Dessay ir Kostu Smoriginu, „Kregždutėje“ Londono „Covent Garden“ – su Angela Gheorghiu ir Edgaru Montvidu.

Charleso biografijoje yra ir daugiau lietuviškų motyvų. Viena mylimiausių jo koncertmeisterių – Paryžiuje gyvenanti lietuvaitė Rūta Lenčiauskaitė. Tačiau į Vilnių jį atlydės kita pianistė – operos sluoksniuose žinoma prancūzė Sarah Tysman.

„Opera – mano kūrybos stichija. Tačiau kartais norisi patirti artimesnį kontaktą su publika, koks užsimezga rečitaliuose. Tai intymesnė, asmeniškesnė raiška“, – aiškino poreikį koncertuoti operos artistas.

Pasirodymui Vilniaus kongresų rūmuose Ch.Castronovo rengia nuotaikingą itališkų, ispaniškų dainų bei operečių arijų programą.

Pasak solisto, jam tai bus dvasios atgaiva po įtemptų koncertų su Berlyno filharmonijos orkestru, diriguojamu Simono Rattle’o, JAV mecosopranu Joyce DiDonato ir kitomis operos megažvaigdėmis Baden Badeno festivalyje bei Berlyno filharmonijoje. Ten solistas netrukus dainuos pagrindinę Fausto partiją H.Berliozo draminėje legendoje „Fausto pasmerkimas“.

JAV tenoro Ch. Castronovo rečitalis Vilniaus kongresų rūmuose įvyks balandžio 18 d. 19 val. Rengėjas – Všį „Sostinės renginiai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.