A.Girdzijauskaitė: „Agnės Severija yra gyvas kūnas ir kraujas“

Tarptautinę teatro dieną – kovo 27-ąją – Auksiniai scenos kryžiai įteikti iškiliausiems Lietuvos teatralams už 2014-ųjų geriausius Lietuvos teatrų scenos darbus. Pagrindinio moters vaidmens nominacijoje geriausia aktore pripažinta Agnė Šataitė už Severiutės vaidmenį spektaklyje „Dėdės ir dėdienės“ ir Serafimos Iljiničnos vaidmenį spektaklyje „Savižudis“. Abu spektaklius Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre sukūrė režisierė Gabrielė Tuminaitė.

A.Šataitė spektaklyje „Dėdės ir dėdienės“.<br>D.Matvejevo nuotr.
A.Šataitė spektaklyje „Dėdės ir dėdienės“.<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2015, 8:53 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:45 AM

Teatrologė Audronė Girdzijauskaitė dar sezono pradžioje prognozavo, kad spektaklyje „Dėdės ir dėdienės“ Severiją vaidinanti A.Šataitė šiemet turėtų gauti Auksinį scenos kryžių už geriausią moters vaidmenį, nes „sukurti spektaklį Vaižganto teksto motyvais, kuris jaudintų, sukurti tokį žemišką, tikrą, liaudišką personažą šiandien, kai visi pasinėrę į neva civilizuotą pasaulį, be galo sunku“.

Ji pritartų minčiai, jog tai gali būti A.Šataitės gyvenimo vaidmuo. „Agnė yra velnioniškai talentinga. Šitame spektaklyje ji atsiveria tuo, kas šiandien rečiausia scenoje – ji yra atvira, nuoširdi, temperamentinga, nesistengia būti primadona ir demonstruoti savo grožio, o tai labai dažnai nutinka dabarties scenoje. Tai – gyvas kūnas ir kraujas, švara ir šviesa tamsiame Lietuvos grytelių kaime. Ir tas, kuris ją pamilsta, pastebi, kad jos kojos balčiausios.“ 

Pati A.Šataitė yra užsiminusi, kad Severiutė – vienas brangiausių jos vaidmenų.

A.Šataitė yra jauniausios Rimo Tumino mokinių kartos atstovė, kuri su kurso draugais kuria įstabius vaidmenis Vilniaus mažajame teatre. R.Tuminas apie savo mokinius yra sakęs: „Aš jais didžiuojuosi – kad jie paklausūs, darbštūs, siekiantys, norintys, galintys. Tai ne tik jaunystė. Tai jau mąstymo būdas. Jie eina savo pasirinktu keliu. Niekam netrukdo. Nieko nenori įžeisti. Jie siekia savo profesionalumo , tobulybės ir aš jiems kiek galėsiu, padėsiu.“    Pripažinimą pelniusią aktorę A.Šataitę galima pamatyti ne tik puikių vertinimų sulaukusiuose G.Tuminaitės spektakliuose „Dėdės ir dėdienės“, „Savižudis“, bet ir naujausiame R.Tumino spektaklyje „Minetis“.

Spektaklį „Dėdės ir dėdienės“ galima pamatyti balandžio 22 ir 28 dienomis Vilniaus mažajame teatre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.