„Kaunas Jazz“ viršūnė – JAV legendos G.Porterio nuoširdumo bomba

Kauno „Žalgirio“ arenos publika dar nebuvo taip įšilusi per „Kaunas Jazz“ didįjį koncertą, kaip sekmadienį čia uždainavus laukiamiausiam šių metų svečiui – JAV džiazo vokalistui Gregory Porteriui.

G.Porterio žavesį paryškino kvarteto improvizacijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Porterio žavesį paryškino kvarteto improvizacijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Austė Radžiūnaitė

2015-04-27 03:35, atnaujinta 2018-01-05 19:54

Po dviejų bisų tūkstantinė publika nė už ką nenorėjo atsisveikinti su solistu ir jo ugninga palyda. Nors G.Porteris visą laiką soliavo, atsipūsdamas tik per instrumentines partnerių improvizacijas. Gyva emocija pulsuojančios paprastučių melodijų dainos, žemas raminamas, nors labai stiprus – kone operinis – solisto balsas vis neleido publikai pasotinti nuoširdumo, dvasios tyrumo, kurių sklidinas G.Porterio menas, alkio.

Vos pasigirdus kai kurioms dainoms, salė pritariamai suošdavo – po savo pirmojo vizito į Kauną prieš dvejus metus G.Porteris čia įgijo daug gerbėjų, sekančių jo veiklą. Artistui nebuvo sunku įtikinti klausytojus pritarti jam tiek dainavimu, tiek plojimais.

„Mėgstu šį festivalį dėl publikos energijos“, – prisipažino iš scenos G.Porteris.

Tačiau kas neįkaistų nuo šios žavios asmenybės „draivo“, improvizuojant tokiems džiazo asams kaip saksofonininkas Yosuke Sato, pianistas Chipas Crawfordas, kontrabosininkas Aaronas Jamesas, būgnininkas Emanuelis Harroldas? Pats G.Porteris improvizavo nedaug, užtat jo kūrybą nuostabiai papildė lakios vaizduotės, fantastiškos technikos partneriai.

Jubiliejinis „Kaunas Jazz“ buvo priverstas atidėti ne vieną didingą sumanymą. Tačiau tam, kas buvo šiemet parodyta, publika nepašykštėjo dėmesio. Koncertų erdvės Kaune buvo perpildytos. Pasak festivalio įkūrėjo Jono Jučo, bilietus džiazo gurmanai pirko netgi geriau, negu tikėtasi.

Gal „Kaunas Jazz“ pavyko išpranašauti ir naują „Grammy“ laureatą? G.Porteris gavo pirmąjį „Grammy“ po apsilankymo Kaune, Dianne Reeves – taip pat praėjus metams po pirmosios viešnagės „Kaunas Jazz“. Teikdamas šiemečio festivalio apdovanojimą vokiečių trimitininkui Tillui Brönneriui „Kaunas Jazz“ sumanytojas ir jam pažadėjo, kad nuo šiol siekti „Grammy“ bus lengviau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.