Lukas Geniušas pavadintas P.Čaikovskio konkurso sensacija

„Daugelis muzikantų jau numano konkurso baigtį“, – pareiškė „Classical Music News“, pasibaigus Maskvoje vykstančio XV tarptautinio Piotro Čaikovskio pianistų konkurso pirmajam turui.

Pianistas L.Geniušas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pianistas L.Geniušas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Austė Radžiūnaitė

Jun 22, 2015, 10:27 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 11:04 PM

Jo favoritais portalas įvardijo Lietuvai bei Rusijai atstovaujantį Luką Geniušą ir amerikietį George’ą Li, jų pasirodymus pavadindamas sensacingais.

„Analizuoti tobulą grojimą – tas pats, kaip centimetrais matuoti Michelangelo kūrinių proporcijas, – rašoma tinklapyje apie L.Geniušo pasirodymą. – Grojo muzikantas iš didžiosios raidės, už kurio pečių – protėvių patirtis, o geriausios maskvietiškos fortepijono mokyklos tradicijos įrašytos jo DNR“.

Pasak „Classical Music News“, L.Geniušas darė įspūdį, lyg pergalė P.Čaikovskio konkurse būtų jau seniai jo įveiktas etapas, ir dabar konkurso scenoje jis skambintų savo malonumui.

„Pianistą mažiausiai jaudino konkurso ažiotažas: jis „tiesiog“ nuostabiai grojo solinį koncertą konservatorijos Didžiojoje salėje. Tai buvo muzika. Tai buvo grojimas, priverčiantis užmiršti konkursą, recenzijas, transliacijas“, – rašo „Classical Music News“.

Antrajame pianistų konkurso ture varžosi dvylika atlikėjų. L.Geniušo pasirodymas – šiandien 13 val. Jo transliaciją galima žiūrėti internete, „medici.tv“ tinklapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.