Ch. Ruebenso „Karavano“ skambesiai nukels į tolimiausias šalis

Po atokvėpio jaukioje „Cafe musicale“ ir prancūzišku žavesiu alsuojančioje „Cafe de Paris“ Baltijos gitarų kvarteto narys, gitaristas, kompozitorius ir dainininkas Chrisas Ruebensas su grupe Kristupo vasaros festivalyje pristato naują programą „Karavanas“. Atlikėjai klausytojus kviečia į kelionę be galutinio tikslo, kurioje jie pasijus šurmulingo karavano dalimi, o skirtingos kultūros, kraštovaizdžiai atsiskleis per paslaptingus Arabijos šnabždesius, aistringo argentinietiško tango dvelksmą, svajingas prancūziškas melodijas, ugningosios ispanų gitaros akordue, egzotiškųjų zurnos, najaus raudas, vingraus kelzmerių klarneto ir braziliško akordeono pasažus. 

Gitaristas, kompozitorius ir dainininkas Ch.Ruebensas su grupe parengė naują programą „Karavanas“.
Gitaristas, kompozitorius ir dainininkas Ch.Ruebensas su grupe parengė naują programą „Karavanas“.
„Chris Ruebens Ensemble“ gyvuoja nuo 2012 metų.
„Chris Ruebens Ensemble“ gyvuoja nuo 2012 metų.
Daugiau nuotraukų (2)

Agnė Vadlūgaitė

Jul 31, 2015, 10:27 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 2:36 PM

Kristupo vasaros festivalyje koncertuojate jau ne pirmą kartą. Kuo jus žavi šis festivalis? – pasiteiravau “Chris Ruebens Ensemble“ įkūrėjo Ch.Ruebenso.

– Mūsų ansamblis buvo įkurtas po to, kai 2012 m. gavome pasiūlymą sukurti muziką naujo ansamblio premjeriniam pasirodymui Kristupo vasaros festivalyje. Festivalis mus priėmė ir dar daugybę kartų kvietė koncertuoti. Būtent todėl, man atrodo, kad prisijaukinome festivalio publiką, o ir su pačiu Kristupo vasaros festivaliu sieja išskirtinis ryšys. Tai vienas iš daugiausiai skirtingų muzikos žanrų pristatančių ir ilgiausiai trunkančių vasaros renginių Lietuvoje. Džiaugiamės būdami šio festivalio dalimi.

Ligi šiol mūsų ansamblis dažniausiai koncertuodavo Šv.Kotrynos bažnyčioje (kartą grojome ir VU Botanikos sode) – turbūt neklysčiau pasakydamas, jog vienoje mėgstamiausių koncertų vietų Vilniuje. Šį kartą savo naują programą taip pat pristatysime šioje erdvėje.

- Ar pats lankotės festivalio koncertuose?

– Deja, turbūt kaip ir daugeliui muzikantų vasara yra pats darbymetis, tad pritrūksta laiko apsilankyti kitų atlikėjų koncertuose. Ši vasara taip pat intensyvi – esame suplanavę nemažai pasirodymų, repetuojame. 

- Kaip atsirado programa „Karavanas“?

– Daugybę kartų grojome programą „Cafe de Paris“, sudarytą iš prancūziškų dainų ir muzikos stilių įvairovės (džiazo, baladžių, šansonų, roko, fanko). Po to norėjosi grįžti prie pirminės idėjos – kurti daugiau instrumentinę muziką, tyrinėti pasaulio ir klasikinę muziką, ieškoti sėkmingo šių stilių sujungimo būdų, kaip kad darėme kurdami savo albumą „The Yellow Duck“.

Tiesa, ansamblio sudėtis kiek pakito: nuostabus akordeonininkas Nerijus Bakula pakeitė mūsų pianistą Vytautą Bikų, o būgnininkas Andrius Kairys ir įvairių pučiamųjų instrumentų meistas Saulius Petreikis vis dar groja kolektyve. Saulius ir toliau didina savo, regis, nesibaigiančią instrumentų kolekciją ir įtraukė keletą naujų skambesių į mūsų programą. Aš sukūriau muziką ir grosiu gitara.

Aš mėgstu sugalvoti kokią nors mažą istoriją, kuri įkvėptų kūrybai. Po pirmosios ansamblio programos „Cafe musicale“ kilo mintis palikti šią kavinę ir leistis į muzikinę kelionę. Keliaujame klausydamiesi pasaulio skambesių – nuo braziliškų ritmų ir žydiškos muzikos įkvėptų motyvų iki rytietiškų, ispaniškų ir džiazo melodijų.

- Kaip manote, koks yra „Karavano“ klausytojas?

– „Karavano“ klausytojas gali būti kiekvienas, kuris mėgsta keliauti, kiekvienas, kuris mėgsta skirtingą muziką, kiekvienas nuo aštuonerių iki šimto metų (ir netgi vyresni nei šimtamečiai yra labai laukiami, būtų puiku, jei sulauktume tokių klausytojų), kiekvienas, kuris mėgo mūsų ankstesnius koncertus, ir kiekvienas, kuris iki šiol neturėjo galimybės pasiklausyti mūsų muzikos.

Rugpjūčio 3 d. 19 val. Šv.Kotrynos bažnyčioje – pasaulio skambesiai Ch.Ruebenso ir grupės koncerte „Karanavas“. Programą pristato „Chris Ruebens Ensemble“: Ch.Ruebensas (gitara, vokalas), S.Petreikis (trimitas, fleitos, vokalas), N.Bakula (akordeonas), A.Kairys (mušamieji, perkusija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.