D. Katkaus vadovaujamas festivalis prikelia primirštas vietas

Šv.Kristupo muzikos festivalis, trunkantis net porą mėnesių, nesiliauja džiuginti originaliais koncertais. Nors vasarą daug kas išvykę iš miesto, į renginius susirenka kur kas daugiau publikos nei per sezoną.

Operečių kokteilį plaks L.Mikalauskas, O.Kolobovaitė, V.Lukočius, E.Bavikinas.
Operečių kokteilį plaks L.Mikalauskas, O.Kolobovaitė, V.Lukočius, E.Bavikinas.
Daugiau nuotraukų (1)

Eleonora Bačytė („Lietuvos rytas“)

Aug 8, 2015, 12:45 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 12:51 PM

Daugiau kaip dvidešimt metų rengiamas festivalis kinta kartu su atlikėjais ir pamažu kultūriniam gyvenimui prikelia primirštas sostinės vietas.

Dar ne taip seniai Šv.Kotrynos bažnyčia buvo apgriuvusi, aptrupėjusi, grindų danga uždengta lentomis. Čia buvo pradėti rengti koncertai, ir dabar ji – viena labiausiai lankomų Vilniaus salių.

„Panašus likimas laukia ir „Piano.lt“ vasaros terasos – Pranciškonų vienuolyno kieme dar trūksta pakeitimų, remonto. Tačiau pačiame senamiesčio centre buvęs nenaudojamas kiemas tapo nauja Šv.Kristupo festivalio koncertų vieta.

Tikiu, kad ši erdvė po truputį virs kultūros centru, vasaros koncertų traukos objektu“, – vylėsi festivalio meno vadovas Donatas Katkus.

Italas įsimylėjo Lietuvą

Šio savaitgalio ir kitos savaitės Šv.Kristupo vasaros festivalio renginiai vėl pripildys muzikos garsų Vilniaus architektūros erdves. Šūkį „Visi žanrai geri, išskyrus nuobodžius“ paskelbęs festivalis kviečia į kamerinės, džiazo, vargonų, egzotinės muzikos koncertus.

Rugpjūčio 8-ąją Šv.Kotrynos bažnyčioje romantiškais potėpiais žavės pianistas ir kompozitorius Vincenzo Cipriani iš Italijos.

„Aš įsimylėjau...“ – tai vieno skambėsiančių kūrinių pavadinimas. Atlikėjas prisipažįsta, kad tai – nuolatinė jo būsena ir gyvenimo variklis.

„Nebūtina įsimylėti žmogaus. Yra labai daug objektų – muzika, šalis, meno kūriniai. Štai po apsilankymų Lietuvoje įsimylėjau jūsų šalį ir publiką“, – šypsojosi V.Cipriani.

Jo koncertai išsiskiria ypatinga energetika, o kūryba – meistriška stilių samplaika. Šįkart pianistas bandys atrakinti klausytojų širdį Astoro Piazzollos, Luigi Tenco ir savo kompozicijomis.

Plaks operečių kokteilį

Į Šv.Kotrynos bažnyčią rugpjūčio 12-ąją kvies lietuvių atlikėjai – dainininkai Ona Kolobovaitė, Liudas Mikalauskas, Egidijus Bavikinas ir prie fortepijono sėsiantis dirigentas Vytautas Lukočius.

Jie klausytojams pasiūlys „Skaniausią operečių kokteilį“ – nuotaikingą spektaklį, kuriame persikūnys į žavingus personažus, įsiveliančius į meilės trikampius, netikėtas intrigas, komiškas situacijas.

O šmaikštusis dirigentas V.Lukočius fortepijono balsu įgarsins visą orkestrą.

Dainos žadins ilgesį

Fado namai Vilniaus širdyje. Tai – ne fantazija, o Šv.Kristupo vasaros festivalio koncertas, kuriame karaliaus dainininkė Mara Pedro iš Portugalijos.

Portugalai neslepia savo pasididžiavimo kalbėdami apie šią atlikėją, įkopusią į fado olimpą, nors jai tik penkiolika.

Šalies brangakmeniu tituluojama M.Pedro spindi nesuvadintu nuoširdumu, yra apdovanota brandžiu balsu ir nuoširdžiai įsimylėjusi fado – o juk būtent to ir reikia, kad pietietiškos melodijos atsiskleistų visu grožiu.

Skiriamasis fado žanro bruožas – saudade – nepaaiškinamas ilgesys, kuriuo dvelkia kiekviena daina. Ko gero, kalbos barjeras nesutrukdys koncerte suprasti viską.

„Romantiški potėpiai muzikoje“. Rugpjūčio 8 d. 21 val. Šv.Kotrynos bažnyčia. Bilietų kaina – 8–12 Eur.

„Skaniausias kokteilis“. Rugpjūčio 12 d. 19 val. Šv.Kotrynos bažnyčia. Bilietų kaina – 9–21 Eur.

„Portugalijos brangakmenis“. Rugpjūčio 14 d. 19 val. „Piano.lt“ vasaros terasa. Bilietų kaina – 9–24 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.