Karaliaus Lyro istoriją Londono teatre vaidina devynios avys

Trečiadienį Londono „Courtyard“ teatre pradėtas rodyti „Karaliaus Lyro“ variantas, kuriame vaidina vienas aktorius ir devynios avys, pranešė „The New York Times“. Visos avys vaidina su specialiai joms kurtais kostiumais, patikslino „Evening Standard“, pridėdamas: tikros avys, gauruotos, bliaunančios.

Ir avys gali vaidinti teatre.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Ir avys gali vaidinti teatre.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Justina Jurgaitytė

Aug 13, 2015, 3:25 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 6:01 PM

Spektaklis, pavadintas „Karalius Lyras su avimis“ pirmą kartą buvo suvaidintas praeitą vasarą viename Londono sandėlių, vėliau – porą kartų ūkyje Anglijos pietuose. Šįkart jo vaidinimo aikštelė „Courtyard“ teatro (t.y. Kiemo teatro) novatoriška interdisciplininė erdvė Hokstone, rytinėje Londono dalyje.

Spektaklio pjesės autorė ir režisierė – Heather Williams, prisistatanti slapyvardžiu Missouri Williams, 2013 m. baigė Kembridžo universitetą. Ji sakė sumaniusi tą vaidinimą dar studijuodama Harvarde ir siūliusi idėją studentų teatro trupei, tačiau šie atsisakė, nes jiems toks vaidinimas atrodė „pernelyg nepadorus“.

Vaidinime, kuris trunka maždaug valandą, pasakojama apie režisierių, norintį pastatyti „Karalių Lyrą“ su avimis, tačiau gyvuliai yra visiškai abejingi jo sumanymui, ir režisieriui tenka pačiam vaidinti visą istoriją. Vargšas režisierius net išprotėja kaip ir jo vaidinamam Lyrui.

Režisierė M.Williams užsiminė, kad tai humoristinis vaidinimas, bet ji kabinanti ir rimtesnes temas. „The New York Times“ cituoja menininkę: „Nebendradarbiaujančių aktorių tema man padeda nagrinėti „Karaliaus Lyro“ temas“.

Vienintelis šio spektaklio aktorius Alasdairas Saksena sakė, kad su avimis jis dirba pirmą kartą ir šios „bendradarbės“ jam atrodančios „pasigėrėtinai punktualios ir ramios“. O režisierė, ne pirmą kartą kurianti su avimis, pastebėjo, kad su jomis ne tik lengva dirbti, – „jų ir atlygis mažesnis, su jomis pigiau“.

„EveningStandard“, pranešdamas, kad bilietai į „Karalių Lyrą su avimis“ kainuoja po 11 svarų, perspėja būsimus žiūrovus: „Jūsų reikalas rintis, ar ne šį vaidinimą, tačiau, prieš atsiverdami menui, pamąstykite – gal sumokėsite teatrui už bliovimą?“

„Karalių Lyrą su avimis“ Londone galima matyti iki rugpjūčio 16 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.