Paskutinį vasaros savaitgalį Elektrėnai kviečia klausytis džiazo

Rugpjūčio 29 dieną melomanai kviečiami į Elektrėnus, kur aštuntus metus iš eilės vasara bus palydėta džiazo ritmu. Tarp Vilniaus ir Kauno įsikūrusio miesto kultūros centro aikštėje vyks džiazo festivalis „Jaunystė 2015“, kurio istorija skaičiuojama nuo 1968 metų. Džiazo improvizacijos paskutinį vasaros šeštadienį liesis nuo 15 iki 22 valandos, nemokamo renginio metu žiūrovų laukia žinomų atlikėjų premjerinės programos ir specialiai šiam festivaliui suburti projektai.

Elektrėnuose yra grojęs ir L.Šinkarenka.<br>Rengėjų nuotr.
Elektrėnuose yra grojęs ir L.Šinkarenka.<br>Rengėjų nuotr.
Ankstesnio festivalio akimirka.<br>Rengėjų nuotr.
Ankstesnio festivalio akimirka.<br>Rengėjų nuotr.
Ankstesnio festivalio akimirka.<br>Rengėjų nuotr.
Ankstesnio festivalio akimirka.<br>Rengėjų nuotr.
Ankstesnio festivalio akimirka.<br>Rengėjų nuotr.
Ankstesnio festivalio akimirka.<br>Rengėjų nuotr.
K.Vaiginis.<br>Rengėjų nuotr.
K.Vaiginis.<br>Rengėjų nuotr.
Ankstesnio festivalio akimirka.<br>Rengėjų nuotr.
Ankstesnio festivalio akimirka.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

lrytas.lt

2015-08-13 13:15, atnaujinta 2017-10-20 18:29

„Lietuvoje džiazo festivalių netrūksta, tačiau net ir ne kiekvienas melomanas žino, jog tokių renginių tradicija gimė būtent Elektrėnuose – čia 1968-taisiais buvo surengtas pirmasis džiazo festivalis Lietuvoje „Jaunystė‘68“. Kultūros entuziastų dėka prieš 8 metus atgaivintas renginys jau surado vietą džiazo renginių žemėlapyje ir šios muzikos gerbėjų kalendoriuje – tai įrodo kasmet vis gausesnis žinomų festivalio „Jaunystė“ svečių sąrašas, taip pat faktas, kad nemažai atlikėjų mūsų renginiui kuria specialią programą“, – sakė festivalio „Jaunystė“ koordinatorius Vitas Umbrasas.

Paskutinio vasaros šeštadienio popietę Elektrėnuose vyksiantį renginį tradiciškai pradės Lietuvos meno mokyklų jaunieji džiazo talentai.

Vėliau pasirodysiantis aštuonis muzikos atlikėjus vienijantis projektas „Saulius Petreikis Orchestra“ pristatys unikalią, specialiai Elektrėnų džiazo festivaliui parengtą etno jazz stiliaus kompozicijų programą. Charizmatiškojo multiinstrumentalisto S. Petreikio vadovaujamo kolektyvo repertuarą šįkart sudarys masyvaus, galingo skambesio ir džiazo lengvumo derme išsiskiriantys kūriniai.

Keturių džiazmenų – V.Skudo (trimitas), R.Rančio (saksofonas), P.Volkovo (gitara) ir D.Aleksos (bosinė gitara) – kvartetas festivalyje atliks vienam garsiausių pasaulio džiazo trimitininkų ir kompozitorių Miles Davis (1926-1991) dedikuotą programą. Programoje skambės M.Davis kūrinių interpretacijos, stebinančios šio trimito genijaus stiliaus chameleoniškumu ir siekiančios priartėti prie nuostabaus jo garso etalono.

Festivalyje tradiciškai dalyvaus ir Eugenijaus Vedecko vadovaujamas kolektyvas „The Magic Time Orchestra“, jau tapęs atgimusio „Jaunystės“ festivalio simboliu. Vilniaus jaunimo bigbendas, muzikuojantis nuo 2004 metų, turi nemažą dalyvavimo tarptautiniuose džiazo festivaliuose tiek Lietuvoje, tiek užsienyje patirtį. Elektrėnų festivalio žiūrovams šis kolektyvas kasmet parengia išskirtinių staigmenų.

Festivalyje taip pat pasirodys ir svečiai iš Latvijos – I. ir A.Grinberts vadovaujamas Daugpilio džiazo ansamblis.

Dar vieni „Jaunystės 2015“ dalyviai – Eglė Petrošiūtė ir Rokas Jackūnas. Tai – specialiai Elektrėnų festivaliui susibūręs duetas. Šilto, lankstaus ir stipraus balso vokalistės bei nuostabiai improvizuojančio gitaristo programoje persipins jazz, soul ir pop stiliai. Skambės ne tik žinomi džiazo eros kūriniai – tokių atlikėjų kaip Ray Charles, Stevie Wonder, Gregory Porter ir kt. dainos, bet ir autorinės kompozicijos.

MIRA – dar vienas festivalyje pasirodysiantis duetas. Pasak jo vokalistės Gintarės Peciukonytės, šio jaunatviško ir „šviežio“ dueto pavadinimas buvo parinktas neatsitiktinai – MIRA kvies žiūrovus pasinerti į magijos kupiną garso ir emocijų pasaulį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.