„Cezario grupė“ scenoje kels rudeninius (skers)vėjus

Naujam teatro sezonui besirengianti „Сezario grupė“ kviečia žiūrovus pamatyti bene aktualiausius savo spektaklius „Drąsi šalis“ bei „Arabiška naktis“. Šios Cezario Graužinio režisuotos komedijos iki šiol išlieka populiarios ir žiūrimos. O šį sezoną jos dėsningai išlieka teatro repertuare, kai šalį gąsdina geopolitiniai baubai, kai žmonės laukia nesulaukia nelauktų svečių iš rytų bei pietų?

„Cezario grupės“ narė Vilma Raubaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Cezario grupės“ narė Vilma Raubaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Drąsi šalis“.<br>Organizatorių nuotr.
„Drąsi šalis“.<br>Organizatorių nuotr.
„Arabiška naktis“.<br>Organizatorių nuotr.
„Arabiška naktis“.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Sep 21, 2015, 10:02 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 7:58 PM

Ar užteks drąsos mūsų šaliai tų svečių nepriimti, ar išdrįsime tolimų kraštų svečius aprengti bei pamaitinti? Kaip reikės ištverti tą arabiškos nakties karštį ir įkvėpti šaliai daugiau drąsos?

Tačiau „Cezario grupė“ siūlo per daug nesukti sau dėl to galvos, nepūsti prieš geopolitinius vėjus, nuvyti baubus ir į visa tai pažvelgti su atlaidžia šypsena, dar ir nepiktai pasijuokiant.   Teatro trupėje atsiranda naujų vardų: žinomas aktorius Juozas Gaižauskas mostels kuoka „Drąsioje šalyje“, o „Arabiškos nakties“ šviesoje matysime Šarūną Gedvilą, kuris savo veidą iki šiol dažnai slėpė po baltu dainuojančio mimo grimu.

Beje, bilietus į minėtus spektaklius galima įsigyti sušvelnintomis kainomis tinklalapio teatrai.lt skelbiamoje „Sezono pradžios“ akcijos metu rugsėjo 22–24 dienomis. Vaidinimai bus rodomi Vilniuje, Nacionalinio dramos teatro mažojoje salėje. Be to, jau spalį galimybę pamatyti „Drąsią šalį“ turės Kupiškio bei Anykščių gyventojai.

Rudeniniai vėjai į „Cezario grupės“ repertuarą atpučia naują spektaklį pagal „keturvėjininko“ Kazio Binkio poemą „Tamošius Bekepuris“. Minimalistinės formos vaidinime jo kūrėjai kalbės apie mūsų tautoje įsišaknijusius lūkesčius ir baimes, apie žmogų, kuris iki pat šių dienų puoselėja savyje vidinę baudžiavą, kurio pasaulis suvaržytas kito sprendimų, nuomonės bei valdžios, kuris bijo pats apsispręsti ir būti savimi. Spektaklis būsiąs skirtas tik pilnamečiams asmenims ir suaugusiems vyresniųjų klasių moksleiviams.

Be to, trupės aktoriai vykdo tęstinį projektą „Teatras be ribų vaikams“, kurio tikslas suteikti galimybę globos įstaigų auklėtiniams susipažinti su šiuolaikiniu teatru, parodant, jog teatras kalba jų kalba ir kad kultūra yra mūsų visų kasdienybės dalis. Projektu siekiama mažinti socialinę atskirtį, didinti kultūros prieinamumą, įkvėpti, pakylėti, paskatinti kūrybiškumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.