Operos žvaigždė E. Schrottas į tango šou įtrauks Jazzu

Elitinių operos scenų gražuolis, pasaulinio konkurso „Operalia“ laimėtojas baritonas Erwinas Schrottas mintimis jau keliauja į Lietuvą. Tik ką dainavęs Londono „Covent Garden“ teatre Figarą, Vienos operoje – Leporelą, įrašęs karu su žymiausiais šių dienų solistais „Aidą“ kompanijai „Warner Classics“, netrukus jis ners Vilniuje į Lotynų Amerikos muzikos stichiją. Sostinės publikai dar šiais metais nusišypsos laimė išvysti ir išgirsti E.Schrotto ugningų šou „Rojo tango“ ir „Cuba amiga“ perliukus.

E.Schrottas tango melodijomis įkaitina tūkstantinę auditoriją.<br>Organizatorių nuotr.
E.Schrottas tango melodijomis įkaitina tūkstantinę auditoriją.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 26, 2015, 4:19 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 5:36 PM

„Rojo tango“ pelnė daugybę apdovanojimų, buvo įamžintas „Sony Music“ kompanijos albume, kurio parduota daugiau kaip 5 mln kopijų. Tai vienas nedaugelio pramoginių projektų, rodomų prestižinėse operos scenose Vienoje, Berlyne, Londone. E.Schrottas tango dainomis įkaitino net 17 tūkst. klausytojų talpinantį „Arena di Verona“ amfiteatrą Italijoje!

„Paprastai mūsų koncertai trunka daugiau negu tris valandas, nes žmonės nenori skirstytis. Mums puikiai pavyksta įtraukti juos į savo šou. Prižadu, pašokdinsime, priversime dainuoti, verkti, juoktis ir Vilniaus publiką. Aš visą vakarą būsiu scenoje. Man patinka linksminti žmones ir sužadinti jų smalsumą Lotynų Amerikos muzika. Ji teka mano gyslomis, nes esu kilęs iš Urugvajaus – čia gyvena jau ketvirta mano giminės karta“, – kalbėjo E.Schrottas telefonu iš Vienos.

Lietuvių publikos nuotaikingame vakare laukia ne tik aistringos tango melodijos, bet ir salsos, rumbos, bolero, bosanovos kerai. „Jūs net neįtariate, kokie muzikantai su manimi atvyks. Kiekvienas jų – fantastiškas solistas, įrašinėjantis solo albumus. Pianistas Pablo Ziegleris yra „Grammy“ laureatas“, – pasakojo apie kolegas dainininkas.

Jis prisipažino ir pats mielai čiuptų bandoniją, taip meistriškai virkdytą argentinietiško tango legendos Astoro Piazzolla'os, jei tik mokėtų ja groti. Įdomu, kad ne visi E.Schrotto šou muzikantai yra iš Lotynų Amerikos. Solistas neslėpė susižavėjimo grupės moterimi kontrabosininke iš Austrijos, kuri dar ir kuria muziką šiems pasirodymams. Mat šou programa yra nuolat atnaujinama ir per kelerius metus neprarado gaivumo.

Negana to, gastroliuodamas naujoje šalyje E.Schrottas visada stengiasi susipažinti ir su vietos muzikantais. Vilniuje jis žada įtraukti į programą Justę Arlauskaitę-Jazzu ir jauną savo kolegę operos dainininkę Eglę Strumskytę.

„Jau susipažinau su šiomis solistėmis iš įrašų – tai labai talentingos menininkės, nesulaukiu, kada dalysimės scena. Norėčiau, kad prie mūsų prisijungtų ir daugiau gerų Vilniaus muzikantų“, – dalijosi lūkesčiais artistas.

Atrodo, kad gruodžio 19-ąją Vilniaus kongresų rūmuose laukia kaitrus ir nenuspėjamas vakaras.

Lotynų Amerikos muzikos šou su Erwinu Schrottu ir tituluotų muzikantų ansambliu Vilniaus kongresų rūmuose įvyks gruodžio 19 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.