Martynas Levickis lietuvišką dainą atliks princui Charlesui

Gruodžio 3-iąją Londone, Vestminsterio karališkosios kariuomenės koplyčioje, vyks kalėdinės dvasios paskleidimo renginys, kurio globėjas – pats princas Charlesas, o dalyvių sąraše – pasaulinio garso įžymybės. Kelis kūrinius atliks ir lietuvis akordeonistas Martynas Levickis.

M.Levickis nebe pirmą kartą atliks lietuvių liaudies dainą britų karališkosios poros akivaizdoje.
M.Levickis nebe pirmą kartą atliks lietuvių liaudies dainą britų karališkosios poros akivaizdoje.
M.Levickis nebe pirmą kartą atliks lietuvių liaudies dainą britų karališkosios poros akivaizdoje.
M.Levickis nebe pirmą kartą atliks lietuvių liaudies dainą britų karališkosios poros akivaizdoje.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 1, 2015, 12:59 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 9:23 PM

Karališkajame labdaros koncerte, kurio metu surinktos lėšos bus skirtos kovai su onkologinėmis ligomis, akordeono virtuozas M.Levickis buvo paprašytas atlikti paties pasirinktą lietuvių liaudies kalėdinę dainą kartu su Karališkosios kariuomenės choru.

„Renginio organizatorius taip įtikinėjo, kad net elektroninius laiškus užbaigdavo lietuviškuoju geros dienos palinkėjimu, – šypsodamasis pasakojo M.Levickis. – Taigi nebuvo kur dingti: su britų choru, kuriam jau išsiunčiau tekstą ir aranžuotę, atliksime lietuvišką kūrinį „Vai atvažiuoja lėlių Kalėda“. Tikiuosi, princui patiks...“

Tai būtų jau nebe pirmas kartas, kai M.Levickis atlieka lietuvių liaudies dainą princo Charleso akivaizdoje. „Kai dalyvavau džiazo festivalyje Edinburge, jis buvo užsukęs į mano repeticiją. Tai buvo iš anksto suplanuotas vizitas. Princas Charlesas su žmona Camilla tąkart atvykę į studiją taip pat paprašė, kad sugročiau lietuvių dainą. Atlikau jiems „Beauštančią aušrelę“, – prisimena M.Levickis.

Šį sykį Londone vykstančiame renginyje, be M.Levickio, taip pat koncertuos tarptautinį populiarumą pelniusi pianistė Janina Fialkowska, baritonas Benjaminas Applas ir Londono šiuolaikinis orkestras.

Maža to, susirinkusi išskirtinė publika scenoje išvys anglų kino ir teatro žvaigždę – „Tony“, „Emmy“ ir BAFTA apdovanojimų laureatę Dianą Elizabeth Rigg, daugeliui gerai pažįstamą iš populiaraus britų serialo „Sostų karai“. Ji suteiks auditorijai malonumą skaitydama. Tokiu tikslu renginyje dalyvaus ir žinoma prodiuserė, politikė, visuomenės veikėja bei aktorė Floella Benjamin, 2010 metais pelniusi Kento grafystės baronienės titulą.

M.Levickis neslepia, kad tiesiog iš gatvės į tokius renginius nepatenkama: talentingas lietuvis turi užtarėją karališkajame sluoksnyje. Ne vienerius metus jį globoja ledi Rothermere, dosni vikonto našlė, kurios vardo fondas remia kultūrą ir atidaro daug durų.

„Visuomet nuvykęs į Londoną su ja geriu tradicinę arbatėlę, kartais vakarieniaujame, supami liokajų. Stengiuosi elgtis santūriai ir nepelnyti pastarųjų sarkazmo“, – šyptelėjo M.Levickis.

Savo talento gerbėjus Lietuvoje jis netrukus nudžiugins dviem koncertais „Classic Live Show“, kurie gruodžio 26 ir 27 dienomis įvyks sostinės „Compensa“ salėje. M.Levickis pats kruopščiai styguoja programą, klasikiniams kūriniams parinkdamas netradicinį ir labai patrauklų rūbą. Koncertuose Martynui talkins specialiai šiai progai suburtas orkestras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.